Ale Möller & Tomas Sjödin

Kulturhelg Sigtunastiftelsen 11 – 12 mars

Välkommen till Sigtunastiftelsens kulturhelg. Vi bjuder på härlig musik, inspirerande samtal och njutbara måltider i en unik miljö. Denna gång gästas vi av Ale Möller Trio och författaren Tomas Sjödin

 

Ale Möller trio Sveriges bästa och mesta multiinstrumentalist Ale Möller möter Mats Öberg, pianist och keyboardspelare som kan och spelar vad som faller honom in. Trion fullbordas med Olle Linder på bas, mandola och diverse slagverk. Trion bildades 2012 och har sedan dess gjort många spelningar både i Sverige och utomlands. Ale Möller trio rör sig i ett alldeles eget musiklandskap, influerat av skilda musiktraditioner från många håll. I detta landskap rör de sig helt fritt påhejat av deras egen nyfikenhet.

Tomas Sjödin kommer ursprungligen från Kramfors i Västernorrland. Idag bor han i Säve utanför Göteborg tillsammans med sin fru Lotta. Som författare, pastor, föreläsare och krönikör har han kommit att bli ett populärt och uppskattat namn bland annat som sommarpratare i Sveriges Radios P1 2006 och 2009. Dessutom har radiolyssnarna röstat fram honom som vinterpratare inte mindre än fyra gånger (2011, 2013, 2014 och 2016). 2013 var Tomas även en av de personer som porträtterades i Anja Kontors intervjuprogram När livet vänder i SVT.
I Tomas Sjödins böcker, föredrag och krönikor är kärlek, tid och tro återkommande ämnen. 2013 utkom Det händer när du vilar, en bok om vilan som blivit en bästsäljare. Hösten 2016 kom Den som hittar sin plats tar ingen annans, en hoppfull berättelse om tvivel och övertygelser, om rätten att ifrågasätta, om att resa i vindens riktning, om att gå fast man inte vågar, om att leta efter sitt livs ”ja” och till slut hitta sin egen plats. Möt Tomas Sjödin i ett samtal med Dan-Erik Sahlberg, programchef på Sigtunastiftelsen och Tomas Sjödins tidigare förläggare.

Boka kulturhelgens erbjudanden

Konsert Ale Möller 11 mars 100 kr
Konsert & middag 550 kr
Konsert middag och boende från 1150 kr

Författarmöte Tomas Sjödin 12 mars 50 kr
Författarmöte & lunch 195 kr

Kulturhelgspaket med helpension 11 – 12 mars från 1 550 kr

Redigera