Grön avsmakningsmeny 7 april

Välkommen till en helvegetarisk smakupplevelse på Sigtunastiftelsen den 7 april. Denna kväll låter vi det gröna i köket spela huvudrollen med särskilt utvalda drycker som ackompanjemang. Grönt är skönt – inte bara för dig som är vegetarian!

Avsmakningsmeny 495 kr 
Helgpaket med övernattning  1095  (för del i dubbelrum)

Boka direkt on line  eller ring oss på 08 592 589 00

 

 

Kvällens meny

Gröna finskurna grönsaker med rostad blomkålscrème, chips på betor, tomatpulver och torkad grönkål

NV Germar Breton Brut Rosé, Champagne, Frankrike

 

Svampvariation: shiitakesvamp och enoki med karljohansvampscrème, oliv- och nötcrunch samt salvia och krasse

2015 Xavier Côtes du Rhône, Frankrike

 

Vit och grön sparristerinn med hasselbackspotatis, soyoli, hasselnötsvinägrett samt små primörer

2016 Peter Jakob Kühn Riesling Trocken (eko), Pfalz, Tyskland

 

Jordärtskocksdumpling med spirulinashot och sjögräs

 

Karamelliserad ananas med ananassorbet, svarta sesamfrön och kanderade basilikablad

2009 Huber Riesling Eiswein, Niederösterreich, Österrike

 

Vinpaket

395 kr (4 gl vin)

325 kr (3 gl vin: 1 gl champagne, 1 gl vitt/rött), 1 gl Eiswein)

250 kr (2 gl vin: valfritt av de rekommenderade)