Kulturhelg 21 – 22 april

Denna helg gästas vi av Anders Hagberg Melodic Melange som bjuder på en musikaliskt möte mellan nordisk jazz och arabisk maqam. Vi får även möta Håkan Nesser, en av Sveriges mest lästa och älskade författare. Välkommen till en kulturhelg med  härlig musik, inspirerande samtal och njutbara måltider i en unik miljö.

Anders Hagberg Melodic Melange lördag 21 april 20.30

Improvisation och gränsöverskridande samarbeten är kännetecknande för flöjtisten och saxofonisten Anders Hagberg, och hans projekt samlar ofta musiker från olika genrer och kulturer. I gruppen Melodic Melange förenar han några av sina favoritmusiker. Musiken kan beskrivas som ett andlöst möte mellan nordisk jazz och arabisk maqam. Melodic Melange består av: Anders Hagberg, flöjter, sopransaxofon, Ahmad al Khatib, oud, Johannes Lundberg, kontrabas, röst och Lisbeth Diers, percussion. Anders Hagberg har turnerat över hela världen med grupper som Yggdrasil, Mynta och egna band, samt med musiker som Marilyn Mazur mfl. Hans internationella samarbeten inkluderar artister från Indien, Japan, Brasilien, Västafrika och USA. Han har skrivit musik till filmer och dansföreställningar och har gjort många album i eget namn som fått grammis- nomineringar och priser. Han arbetar också som universitetslektor i improvisation på Musikhögskolan i Göteborg.

Håkan Nesser söndag 22 april 11..00

Håkan Nesser, född 1950, är en av Sveriges mest kända och älskade författare. Han debuterade 1988 med romanen Koreografen men det var 1993 han skrev sin första deckare, vilken blivit den genre som han slagit igenom med. 1998 blev han författare på heltid efter några år som svensklärare i Märsta och Uppsala. Håkan Nesser har vunnit många priser och hans böcker har blivit översatta till ett tjugofemtal språk och legat till grund för tio filmer. 2016 utkom Eugen Kallmanns ögon, som utspelar sig i skolmiljö i en högstadieskola i staden K i det inre av Norrland. Nu är han aktuell med Intrigo, där några av hans bästa romaner och noveller finns samlade i en volym. Boken knyter an till de tre filmerna i Intrigo-trilogin, internationella storfilmer regisserade av Daniel Alfredson. I många av Håkan Nessers berättelser finns en djup existentiell underton där han inte väjer för att diskutera de stora frågorna. Inte minst märks det i hans kriminalromaner om Van Veeteren, kommissarie och sedermera bokhandlare i den fiktiva staden Maardam. Möt Håkan Nesser i ett samtal med Sigtunastiftelsens programchef Dan-Erik Sahlberg.

Boka kulturhelgens erbjudanden

Konsert  Melodic Melange  100 kr
Konsert & middag 550 kr

Författarmöte Håkan Nesser 50 kr
Författarmöte & lunch 225 kr

Kulturhelgspaket med helpension från 1 550 kr

(I paketet ingår entré till författarmöte och konsert samt övernattning med helpension; eftermiddagskaffe, trerätters middag, frukost, lunch samt för och eftermiddagskaffe. )