Kulturhelg 10 – 11 mars

Välkommen till Sigtunastiftelsens kulturhelg. Denna gång bjuder vi på ett musikaliskt möte mellan svensk folkmusik och Bach med Gunnar Idenstam och Lisa Rydberg. Vi gästas även av författare Astrid Seeberger, aktuell med romanen Goodbye, Bukarest. Välkommen till en helg med på härlig musik, inspirerande samtal och njutbara måltider i en unik miljö.

Gunnar Idenstam och Lisa Rydberg lördag 10 mars 20.30

Den hyllade duon Gunnar Idenstam och Lisa Rydberg har gett ut två mycket uppmärksammade album där de låter Bach möta den svenska folkmusiken. De har de senaste åren turnérat i Tyskland, Norge, Danmark, Slovenien, Schweiz och Holland med detta succéprogram. Med sina gedigna klassiska utbildningar som grund, och med båda fötterna i den svenska folkmusikmyllan, bjuder de upp Bach till dans i hans egna danssatser sida vid sida med svenska polskor! Gunnar Idenstam, konsertorganist, kompositör och folkmusiker, turnerar över hela världen och är uppmärksammad för sitt virtuosa spel, hisnande improvisationer och originella grepp på den klassiska orgelrepertoaren. Lisa Rydberg, riksspelman, barocksolist och kompositör, är en virtuos och lyhörd musiker med ett brett register och spelar i ett antal konstellationer – från folk- och improvisationsmusik till klassiska barockensembler och popmusik samt egenkomponerad musik.

 

Astrid Seeberger i samtal med Svante Weyler söndag 11 mars 11.00

Astrid Seeberger är född 1949 i södra Tyskland och kom till Sverige som sjuttonåring. Hon tog först en fil. kand i teater- och filmvetenskap och filosofi, och blev sedan läkare och docent i medicin. År 2010 utkom hon med den uppmärksammade boken Den skamlösa nyfikenheten, om mötet mellan patient och läkare. 2015 debuterade hon som skönlitterär författare med Nästa år i Berlin, i vilken hon beskriver sin egen familjs öden. En dotter, vuxen och sen länge rotad i Folkhemssverige, berättar om en mor med ett flyktingansikte, märkt för livet av sina upplevelser under andra världskriget. Om en far som spelar bort mörkret med sitt valthorn, om morfadern som går omkring som en kung även när
han efter kriget hamnar på en socialistisk kolchos, och om de två morbröderna, Ewald och Bruno, vars drömmar krossas av historien. Nu är hon aktuell med uppföljaren, Goodbye, Bukarest (2017) som handlar om sökandet efter den försvunne morbrodern Bruno, ett sökande som för henne till Bukarest och till en berättelse som med all sin osannolik dramatik gestaltar ett europeiskt flyktingöde.

Boka kulturhelgens erbjudanden

Konsert  Bach på svenska Gunnar Idenstam och Lisa Rydberg 100 kr
Konsert & middag 550 kr

Författarmöte Astrid Seeberger  50 kr
Författarmöte & lunch 225 kr

Kulturhelgspaket med helpension från 1 550 kr

(I paketet ingår entré till författarmöte och konsert samt övernattning med helpension; eftermiddagskaffe, trerätters middag, frukost, lunch samt för och eftermiddagskaffe. )