12 oktober, 2018
Vill du lära dig mer om att undervisa i det mångkulturella och mångreligiösa klassrummet? Varmt välkommen till kursen "Att undervisa om Abrahams Barn" på Sigtunastiftelsen 12 oktober. Kursen vänder sig till dig som arbetar som pedagog eller bibliotekarie.
5 december, 2017
Mellan 5 och 20 december erbjuder vi visningar av Abrahams Barns Julkrubba, en gestaltning av den berättelse som återges både i Bibel och Koranen. Visningen tar cirka 30 minuter och är helt gratis. Visningen riktar sig främst till barn och ungdomar men kan även anpassas till vuxna.
28 april, 2016
Välkommen till Global VIllage Lecture i Riddarhuset, Stockholm den 28 april. Bitte Hammargren talar om dagens situation i Mellanöstern. I samband med föreläsningen utdelas Abrahams Barns Pris 2016.
5 februari, 2016
Är du lärare eller pedagog som är intresserad av att fördjupa dina kunskaper om skriftligt berättande? Eller vill du få nya verktyg för att arbeta i det mångkulturella klassrummet? Då kan Abrahams Barns skrivarkurs med barnboksförfattaren Ulf Nilsson vara något för dig.
1 december, 2015
Abrahams Barns Julkrubba är unik; den berättar om Jesu födelse enligt de texter som finns att läsa i både Bibeln och Koranen. Julkrubban visas för grupper i alla åldrar. Ett tankeväckande och gränsöverskridande möte. Gratis visning om cirka 30 minuter.
6 november, 2015
Denna introduktionskurs riktar sig till bibliotekarier, pedagoger och lärare för alla åldrar. Abrahams Barns Julkrubba berättar om Jesu födelse enligt de texter som finns att läsa i både Bibeln och Koranen. Julkrubban blir ett konkret pedagogiskt redskap i det mångkulturella klassrummet.
2 oktober, 2015
Vårt mångkulturella samhälle ställer nya krav på undervisningen i skolan, inte minst inom ämnen som religionskunskap. Kursen att undervisa om Abrahams Barn vänder sig till lärare, pedagoger och bibliotekarier som vill inspireras, förnya och fördjupa sina kunskaper. Kursen har särskilt fokus på metoden " Identifikation skapar empati".
17 april, 2015
Tillsammans med Ulf Nilsson utvecklar vi skrivandet genom en fördjupning och fokusering på det skriftliga berättandet med hjälp av Abrahams ... Fortsätt läsa →
19 mars, 2015
Barnkonventionen 25 år – lärdomar och utmaningar. Riddarhuset, Stockholm Föreläsning av