28 augusti, 2016
John Ajvide Lindqvist har med rätta kallats Sveriges skräckmästare. Möt honom under Sigtuna Litteraturfestivals i ett samtal om skräcken som genre, existentiell ångest och vad som finns av ljus och mörker under den tunna fernissan av det vi kallar civilisation.
27 augusti, 2016
Möt Tomas Bannerhed under Sigtuna Litteraturfestival. Biljetter kan köpas på nätet redan nu.
27 augusti, 2016
Möt Maria Küchen under Sigtuna Litteraturfestival i ett samtal om att flyga. Biljetter till festivalen kan köpas redan nu..
26 augusti, 2016
I samband med Sigtuna Litteraturfestival bjuder Sigtunastiftelsen på en musikalisk ”Förfest” i form av en helkvällskonsert med två av våra finaste artister i genren akustisk pop/visa; Tomas Andersson Wij och Sofia Karlsson. Inleder kvällen gör Dan-Erik Sahlberg med band.
13 januari, 2016
Välkommen till en enkel kvällsgudstjänst i Olaus Petris kapell. Dan-Erik Sahlberg och Lars Björklund leder gudstjänsten.
9 december, 2015
Enkel kvällsgudstjänst I Olaus Petris kapell med musik, poesi och tankar inför natten. Lars Björklund, kaplan och Dan-Erik Sahlberg, programchef.  
25 november, 2015
Enkel kvällsgudstjänst I Olaus Petris kapell med musik, poesi och tankar inför natten. Lars Björklund, kaplan och Dan-Erik Sahlberg, programchef.
20 november, 2015
Hösten 2013 uppträdde denna trio tillsammans för första gången. Nu återkommer de för tredje året i rad med nyskriven poesi och musik; Lars Björklund, poet och författare; Alfonso Ambrossi, poet och Dan-Erik Sahlberg, låtskrivare och musiker. Tillsammans bjuder de på en stämningsfull kväll i Olaus Petri-kapellet där orden möter musiken i en gränsöverskridande dialog.
20 oktober, 2015
Enkel kvällsgudstjänst i Olaus Petris kapell med musik, poesi och tankar inför natten. Lars Björklund, kaplan och Dan-Erik Sahlberg, programchef.

Filmer från Bokmässan i Göteborg

Sigtunastiftelsen bjöd på många spännande författarsamtal från Se Människan scenen under årets bokmässa i Göteborg. Vi tackar för i år och ser fram mot bokmässan 2016 som har yttrandefrihet som tema.

Skenet bedrar – Lars Gustafsson och Dan-Erik Sahlberg