Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kulturhelg – Ellas Kapell & Torbjörn Flygt

Evenemanget är inställt!

Välkommen till Kulturhelg på Sigtunastiftelsen, en helg där du kan njuta av inspirerande kultur, härliga måltider och en unik atmosfär. Denna gång gästas vi av jazzgruppen Ellas Kapell feat. Karl Olandersson och författaren Torbjörn Flygt. 

I erbjudandet ingår kulturprogram med konsert och författarmöte, ankomstkaffe, fyrarättersmiddag, frukost, förmiddagskaffe, lunch och logi.

Enkelrum: 1925 kr
Del i dubbelrum: 1725 kr

Mer om Ellas Kapell och Karl Olandersson
Ellas Kapell är ett projekt som började i en gemensam kärlek för Ella Fitzgerald. Repertoaren innehåller välkända kompositioner paketerade i egna, moderna arrangemang. Hur förändras innebörden av Body And Soul när den präglas av djup besatthet? Hur låter egentligen All Of Me när den kommer ur ett brustet hjärta? Hösten 2019 släppte gruppen Ellas Kapell sin hyllade debutskiva Longing. Ellas Kapell består av Lovisa Jennervall, sång, Manne Skafvenstedt, piano, Anders Langørgen, kontrabas och Edvin Fridolfsson, trummor. Den här kvällen medverkar också trumpetaren Karl Olandersson som gästsolist.

Mer om Torbjörn Flygt
Torbjörn Flygt, debuterade 1995 med Längsta ögonblicket, och utkom två år senare med Män vid kusten. Genombrottet fick han med Underdog, som belönades med Augustpriset 2001. 2004 utkom romanen Verkan och 2006 debuterade han som dramatiker på Malmö Dramatiska Teater med pjäsen Karriär. 2008 utkom Himmel, som precis som Underdog, är ett tvärsnitt av vår tid lika mycket som den är en gestaltning av tre kärlekar i tre olika hörn av samhället. 2011 kom uppföljaren Outsider. Romanen Var man från 2013 är en stram kortroman där han återigen visar sin känsla för det subtila spelet mellan människor. I sina senare romaner har han med stor skärpa undersökt samspel och relationer mellan människor, inte sällan de som bor i samhällets utkant. Hans senaste roman Släkte från 2019 är ett relationsdrama från Sveriges baksida, från slättlandens, bilvrakens, missbrukets, småkriminalitetens
och eternitfasadernas land. Som en av de mest efterfrågade svenska författarna har Torbjörn Flygt gjort hundratals framträdanden med sin litterära stand up, där han framför texter ur sina böcker som monologer.
Vid sidan om sitt skönlitterära författarskap skriver Torbjörn Flygt artiklar, kritik och resereportage. Möt Torbjörn Flygt i ett samtal med Sigtunastiftelsens programchef Dan-Erik Sahlberg.

Information

Börjar:
18 april 15:00
Slutar:
19 april 14:00
Adress:
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 00
Webbplats:
http://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
http://sigtunastiftelsen.se/