Abrahams Barns artefaktotek

Abrahams Barns artefaktotek

Abrahams Barn har artefaktotek både på Sigtunastiftelsen och i Rinkeby bibliotek och de innehåller föremål från de världsreligioner som finns representerade i Sverige idag. I Sigtunastiftelsens bibliotek finns artefakter från de tre abrahamitiska religionerna judendom, kristendom och islam. I Rinkeby bibliotek finns dessutom föremål från hinduism, buddhism och sikhism, i sex separata lådor som lånas ut efter beställning. Till varje föremål hör en beskrivning och en förklaring till vad de symboliserar och hur de används i de olika religionerna. Samlingarna är tänkta att vara ett hjälpmedel i undervisningen för att konkretisera och levandegöra det som föremålen representerar.

Sigtunastiftelsens artefaktotek finns tillgängligt för skolklasser och allmänhet under bibliotekets öppettider. Det går också bra att boka en visning:elisabet.mattizon-armgard@sigtunastiftelsen.se; 08 – 592 589 98

Abrahams Barns artefaktväska på Sigtuna kommunbibliotek finns till utlån för lärare och pedagoger. Ett urval religiösa föremål från sex världsreligioner finns samlade i en stor kabinväska på hjul. För bokning kontakta Märsta bibliotek i Sigtuna.