Laddar Evenemang
Hitta evenemang

Evenemangsvyer

Kommande Evenemang


februari 2018

Inceptum

6 februari, 08:00 - 5 mars, 17:00
Gratis

Inceptum är en samlingsutställning med konstnärer från projektlinjen vid Sigtuna Folkhögskola. I Inceptum visas ett axplock av verk från de pågående projekten. Det är en mångfacetterad utställning i vilken en rad olika uttryck, material och tekniker möts.

An inconvenient sequel

21 februari, 19:00 - 21:00
75kr

Välkommen till en filmkväll i Sigtunas biograf Gröna Ladan. VI ser ”An inconvenient sequel”, uppföljaren till Al Gores uppmärksammade dokumentär ” En obekväm sanning”. Lisen Schultz från Stockholm Resilience Centre introducerar filmen.

mars 2018

Vargen och andra rovdjur

1 mars, 10:00 - 12:00
180kr
Obs! Programmet flyttat från 2 mars till 1 mars

Frågan om vargen och andra rovdjurs utbredning i Sverige har skapat en polarisering mellan olika intressegrupper med tidvis hett debattklimat. Motsättningarna grundar sig bl.a. på olika attityder, värderingar, intressen och världsbilder, men också på bristande förtroende. För att nå en hållbar förvaltning av våra rovdjur krävs att man kompromissar och försöker nå samförstånd mellan olika grupper. Det behövs också fördjupad kunskap som stöd för politiska beslut och deras implementering. Kan vetenskaplig modellering…

Konst och politik

5 mars, 19:00 - 21:00
Gratis

Välkommen till ett samtal om konst och politik tillsammans med konstnärsparet Dror Feiler och Gunilla Sköld Feiler.

Så lyckas du med grönsaksfröer

6 mars, 18:00 - 20:00
Gratis

På detta seminarium står fröet i centrum och Sven Secher från Näsets Gröna förevisar hur man tar hand om sina grönsaksfröer: Vad gör man när man har fröet i sin hand och alla härliga förväntningar inför odlingssäsongen? Vilka faktorer kan göra att fröet inte spirar och växer som man vill? Vad ska man tänka på inför skörd och frövård? Varför är hösten och vintern så viktig för odlingssäsongen?
Sven Secher är trädgårdsmästare på den ekologiska handelsträdgården och trädgårdskaféet Näsets…

Och huvudpersonen är en …

7 mars, 19:00 - 21:00
Gratis

Välkommen till en kväll med Sveriges främsta Barnboksförfattare som pratar om han, hon den och det i barn- och ungdomslitteratur.

Peter Nilson – en magisk realist

8 mars, 10:00 - 16:00
200kr

Astronomen och författaren Peter Nilson var en av vår tids mest betydande brobyggare mellan naturvetenskap och humaniora. Genom sina skönlitterära verk och sina lysande essäer lyckades han med hjälp av både fantasi och poesi förmedla kunskap om astrofysik och människans roll i ett
kosmiskt sammanhang på ett sätt som saknar motstycke i Sverige. Peter Nilson valde att…

Project Overkill

9 mars, 08:00 - 12 april, 17:00
Gratis

Se Anders Ängsviks pågående konstprojekt där han genom fotografier på levande och döda djur längs våra bilvägar – en del av vår natur som närmast kan beskrivas som ett ingenmansland.

Bach på svenska

10 mars, 20:30 - 21:30
100kr

Välkommen till kulturhelgskonsert på Sigtunastiftelsen. Denna kväll gästas vi av den hyllade duon Gunnar Idenstam och Lisa Rydbergsom som bjuder på Bach i svensk tappning. Middag och boende erbjuds den som så önskar.

Astrid Seeberger i samtal med Svante Weyler

11 mars, 11:00 - 12:00
50kr

Välkommen till författarmöte med Astrid Seeberger och Svante Weyler under Sigtunastiftelsens kulturhelg. Vi erbjuder lunch och boende med helpension för sen som så önskar.


+ Exportera evenemang
Visa navigering