Laddar Evenemang
Hitta evenemang

Evenemangsvyer

Kommande Evenemang


mars 2018

Project Overkill

9 mars, 08:00 - 12 april, 17:00
Gratis

Se Anders Ängsviks pågående konstprojekt där han genom fotografier på levande och döda djur längs våra bilvägar – en del av vår natur som närmast kan beskrivas som ett ingenmansland.

Retreat – Det är alltid i början

16 mars, 08:00 - 18 mars, 17:00

I Refugiet på Sigtunastiftelsen erbjuds tystnad, meditation och avspänning. Rum för tankar, tro och längtan – och för att bara vara. Under retreathelgen bor du i enkelrum och serveras fisk/skaldjur och vegetarisk kost.
Retreatledare: Lars Björklund, kaplan och Kaisa Braaf Eriksson, leg fysioterapeut.

Sök och du skall finna

21 mars, 19:00 - 21:00
Gratis

Välkommen till en kväll med film och samtal i Sigtunas Biograf Gröna Ladan. Denna kväll visar vi den säregna filmen ”Sök och du skall finna” som till stor del spelats in på Sigtunastiftelsen. Regissören Thomas Jackson introducerar filmen.

april 2018

Att skriva sin sorg

6 april, 17:00 - 8 april, 15:00
2750kr

Välkommen till retreathelgen ” Att skriva sin sorg” med Sigtunastiftelsens kaplan Lars Björklund och leg. psykolog och leg psykolog och leg psykoterapeut Göran Gyllensvärd.

Värden och visioner för världen

8 april, 09:30 - 16:00
200kr

Världen idag präglas av stora förändringar och en stor osäkerhet om vart vi är på väg. Det talas dock förvånansvärt lite om vilka värden som utvecklingen bör byggas på. Det saknas visioner som vi kan samlas kring. Vi skapar världen tillsammans, men frågan är om vi kan enas, eller om våra värderingar och visioner drar åt olika håll? Det handlar inte bara om ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet, utan också om en inre hållbarhet. Hur ska vi som individer kunna…

Sorgen

8 april, 18:00 - 19:00
Gratis

Välkommen till en samtalskväll med Sigtunastiftelsens kaplan Lars Björklund. Denna kvall kommer vi att tala om sorg och det vi förlorar.

Det är aldrig för sent för Hollywood

9 april, 19:00 - 21:00

Välkommen att lyssna på och samtala med skådespelaren Margareta Pettersson, som berättar om sitt mångåriga skådespelarliv och hur hon hamnade i Hollywood!
Margareta Pettersson är professionell skådespelerska, yrkesverksam sedan drygt trettio år tillbaka inom film, TV och teater. Hon har spelat i många olika sammanhang och uppmärksammats för sin sceniska närvaro och komiska talang. Exempel på roller är: teveserierna Mäklarna, Våra…

Selma Pinton Quartet

11 april, 20:00 - 21:00
Gratis

Välkommen till en jazzkväll i Sigtunastiftelsens bibliotek. Denna kväll gästas vi av Selma Pinton Quartet, är basisten Gabriel Lundh kommer från Sigtuna. Gruppen har utmärkt sig internationellt som en av den yngre generationens mest intressanta jazzmusiker. Fri entré!

18/4 - 18/5

Lara Simonof

Lara Simonof

18 april, 08:00 - 18 maj, 17:00

Välkommen till Lara Simonofs utställning av måleri och grafik på Sigtunastiftelsen. Lara blandar holländskt 1700-tal med ottomanska mönster från persiska mattor. hon är utbildad i Charkov- och St. Petersburg Academies of Fine Art men är nu verskam i Stockholm.

Retreat – Paus

20 april, 17:00 - 22 april, 15:00
2750kr

Välkommen till en retreathelg med tystnad, meditation och avspänning. Boende i enkelrum med fisk/skaldjur och vegetarisk kost.


+ Exportera evenemang
Visa navigering