Laddar Evenemang
Hitta evenemang

Evenemangsvyer

Kommande Evenemang


augusti 2018

Ebba Jordelius

26 augusti, 08:00 - 15 oktober, 17:00
Gratis

Mellan 26 augusti och 15 oktober visas Ebba Jordelius konstutställning i Rosengårdssalen på Sigtunastiftelsen. Ebba har gestaltat klimatfrågan måleriskt genom att fördjupa sig i historia och helighet. Hon har även jobbat med organiskt måleri och utgått från världskartan där världsdelarna blir flytande.

september 2018

Cuore String Quartet

22 september, 20:00
100kr

Välkommen till ett unikt gästspel med stråkmusik i världsklass! Cuore String Quartet har sin bas i Helsingfors där kvartettens medlemmar till vardags spelar i Finnish Radio Symphony Orchestra och Finnish National Opera. Petteri Iivonen och Leena Jaakola, violin, Re’mi Moigeon, viola och
Samuli Peltonen, cello är alla internationellt prisbelönta musiker med egna solo- och kammarmusikkarriärer som nyligen bildat sin egen stråkkvartett.
På repertoaren denna kväll står musik av bland annat Joseph Haydn, Jean Sibelius och Claude Debussy.

Entre 100…

Aftonland

23 september, 18:00 - 19:00
Gratis

Denna kväll har livet, åldrandet och döden som tema och samtalet tar sin utgångspunkt i Pär Lagerkvist diktbok Aftonland.  Sigtunastiftelsens kaplan Lars Björklund inleder kvällens tema, därefter samtal runt borden i Sällskapsvåningen. Vi bjuder på enklare förtäring.

 

 

Våld och terror i religionens namn

27 september, 14:30 - 15:00

Religion har blivit återkommande faktor i svensk nyhetsrapportering. Detta är särskilt påtagligt när det handlar om krig, våld och terror. Men hur ska man tolka referensen till religion? Vad handlar det
om egentligen? Politisk extremism eller religiös fanatism? Och hur ska man som journalist kunna se skillnaden mellan det ena och det andra? Välkommen till Sigtunastiftelsens seminarium under Mediedagarna i Göteborg. Medverkar gör  Evin Ismail, skribent, debattör och forskare i sociologi, Eli Göndör  fil dr i religionshistoria och mellanöstervetare…

Sigtunastiftelsens program på bokmässan i Göteborg

28 september, 08:00 - 30 september, 16:50

Möt Sigtunastiftelsen under bokmässan i Göteborg! Du träffar oss på Se Människan Scenen där vi är medarrangör till många spännande författarsamtal. Vanlig entrébiljett till bokmässan gäller om inget annat anges.

oktober 2018

Klimatvrede

3 oktober, 15:00 - 17:30
Gratis

Välkommen till en eftermiddag i Sigtunastiftelsens bibliotek med föreläsningar, poesi och musik kring temat Klimatvrede. Programmet sker i samverkan med Tidskriften 10TAL och CEMUS – Centre for Environment and Development Studies – vid Uppsala universitet och SLU

Vad är en människa?

7 oktober, 14:00 - 16:00
80kr

 

Sigtunabon och tidigare läraren Barbro Elisabeth Persson berättar om sina tre nyutkomna böcker. Hemligheten, Ett måleriskt äventyr och Min väg genom filosofin – ord, bild och filosofi: tre kreativa vägar genom livet.
Mötet avslutas med en visning av filmen Porträtten – en poetisk berättelse om tjugo målade porträtt.

Entré med eftermiddagsfika: 80 kr

Möte med dramatikern Mirja Unge

8 oktober, 19:00 - 21:00
Gratis

Mirja Unge har hyllats för sin särpräglade berättarstil och fått flera prestigefyllda priser. Hon är romanförfattare, novellist och debuterade som dramatiker 2005.
I hennes pjäser möter vi unga människor i samhällets och psykets utkanter. Med både humor och djupt allvar ställer hon de svåra frågorna och visar upp världen och vårt samhälle från ett annat håll än vi…

Sånger i Rosa

10 oktober, 19:00 - 21:00
Gratis

Välkommen till en musik- och poesiföreställning I Sigtunastiftelsen om nobelpristagaren Nelly Sachs. Sångerskan Jeanette Meyer ackompanjeras av toner från piano och dragspel.

Att undervisa om Abrahams Barn

12 oktober
500kr

Vill du lära dig mer om att undervisa i det mångkulturella och mångreligiösa klassrummet? Varmt välkommen till kursen ”Att undervisa om Abrahams Barn” på Sigtunastiftelsen 12 oktober. Kursen vänder sig till dig som arbetar som pedagog eller bibliotekarie.


+ Exportera evenemang
Visa navigering