Laddar Evenemang
Hitta evenemang

Evenemangsvyer

Kommande Evenemang

Evenemangsnavigering


maj 2018

Climate Existence 2018

7 maj, 10:00 - 9 maj, 15:00

Vi lever i en värld som skuggas av klimatkrisen. Denna kris beskrivs ofta med hjälp av siffror och grafer snarare än genom berättelser om mänskliga erfarenheter. Föreslagna politiska förändringar är ofta otillräckliga och inriktade på ekonomiska eller tekniska lösningar snarare än på kulturella, moraliska eller psykologiska aspekter. När vi brottas med klimatkrisens utmaningar och dess potentiellt ödesdigra konsekvenser lyfts sällan behovet av att ifrågasätta våra livsstilar, världsbilder och relationen till den mer-än-mänskliga” världen. För fjärde gången bjuder Sigtunastiftelsen och CEMUS,…

Climate Existence – Open Programme

7 maj, 16:15 - 21:30
Gratis

Welcome to the open programme of the conference Climate Existence. Lectures by professor Kevin Anderson and reading and music bu the author Anita Goldman and the actress Marika Lagercrantz.

Dan Hummel ” Gott in dosen”

17 maj, 09:00 - 20 augusti, 17:00

Dan Hummel är konstnär, fotograf och grafisk designer. Han bor och
arbetar i Köln, Tyskland. I sitt projekt ”Doserad Gud” visar Dan Hummel
bilder av små vägkapell längs landsvägarna i Grekland. Vad som vid första
anblicken ser ut som gamla brevlådor eller hastighetskameror visar sig efter
närmare granskning vara små bönehus. Dekorerade med små bilder av
helgon och ljus, tjänade de en gång som platser för bön för jordbrukare i
avlägsna regioner. Idag är…

Må min vän komma till sin trädgård…

18 maj, 12:00 - 19 maj, 15:30
1695kr

Vårens interreligiösa seminarium i genderperspektiv har trädgård och odling som tema. Trädgården som metafor återkommer i religiös poesi, som i rubriken, hämtad ur Höga Visan i Bibeln. Kvinnor har ofta stått för odling, trädgårdsskötsel och örtkunskap såväl i klosterträdgårdens hägn som i folklig praktik. Under drygt ett dygn får vi tillsammans utforska trädgårdens möjlighet som interreligiös mötesplats, och ta del av några exempel på hur trädgård och odling framträder i judisk, kristen och muslimsk tradition.

Medverkande:

Eva Aperia, pedagog i…

Glädjen

20 maj, 18:00 - 19:00
Gratis

Välkommen till en samtalskväll med Sigtunastiftelsens kaplan Lars Björklund. Denna kväll har glädjen som tema – en kväll där vi talar om allt det vi får. Vi bjuder på enklare förtäring.

Sigtunasöndag

27 maj, 11:00 - 17:00
250kr

Gör en vårutflykt till vackra Sigtuna. I detta fina paket ingår visning av Mariakyrkan, Sigtunastiftelsen samt lunch och kaffe. Dan-Erik Sahlberg och Lars Björklund medverkar med sång och musik.

september 2018

Tystnaden som språk

7 september, 17:00 - 9 september, 15:00
2900kr

Denna kurs har som syfte att inspirera nya retreatledare, men också erbjuda redan erfarna ledare möjlighet till fördjupning genom föredrag, samtal och tystnad. Kursen erbjuder också meditations- och avspänningsövningar. I priset ingår boende i enkelrum med helpension.

Kursledare: Lars Björklund, kaplan och Kaisa Braaf Eriksson, leg fysioterapeut


+ Exportera evenemang
Visa navigering