Laddar Evenemang
Hitta evenemang

Evenemangsvyer

Kommande Evenemang


oktober 2018
19/10 - 21/10

RetreathelgNärvaro

Närvaro

19 oktober, 17:00 - 21 oktober, 15:30
2750kr

Under denna helg erbjuds tystnad, meditation och avspänning i Sigtunastiftelsens retreatanläggning Refugiet. Du bor i enkelrum med helpension. Under retreaterna serveras fisk/skaldjur och vegetarisk kost. Retreatledare: Lars Björklund, kaplan  och Brita Bolin, leg fysioterapeut.  

Vikten av att läsa

20 oktober, 13:00 - 15:00
Gratis

Välkommen till en öppen föreläsning om barns och ungas läsande. Vad innebär det att vara en ovan och ovillig läsare? Vilken betydelse får berättelsen i vår digitala tid? Och hur kan vi på bästa sätt stödja barn i läsningens alla aspekter? Både när det gäller att själv vara en läsande förebild och att skapa positiva vanor kring läsande.

Medverkar gör Katarina Lycken Rüter, gymnasielärare på Anna Whitlocks gymnasium i Stockholm och Catarina Schmidt, universitetslärare i pedagogik med inriktning mot läs- och…

Sebastian Stevensson & Asuka Nakamura

20 oktober, 20:30 - 21:30

Briljant kammarmusik med de unga klassiska stjärnskotten Sebastian Stevensson, fagott, och Asuka Nakamura, piano. Musik av Bach och Beethoven, Devienne och Saint-Saëns.
Sebastian Stevensson, uppväxt i Sigtuna, har efter studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm studerat i Mannheim, Tyskland. Idag är han solofagottist i Danmarks Radio Symfoni-Orkestret och lärare på Musikkonservatoriet i Köpenhamn. Asuka Nakamura från Nagoya, Japan, gjorde…

Författarmöte med Tomas Bannerhed

21 oktober, 11:00 - 12:00

Tomas Bannerhed växte upp i småländska Uråsa och bor sedan mitten av 1990-talet i Stockholm. Han är fil kand i medie- och kommunikationsvetenskap, statsvetenskap och sociologi och har arbetat som universitetslärare, utredare och redaktör. Hans skönlitterära debut Korparna utkom 2011 och tilldelades bland annat Augustpriset och Borås Tidnings debutantpris och filmatiserades 2017 i regi av Jens Assur.
Hösten 2015…

Författarmöte med Isabelle Ståhl

25 oktober, 13:00 - 14:00
50kr

”Vi fick Pär Rådströms Ärans portar, Ulf Lundells Jack och Per Hagmans Cigarett. Lägg till Isabelle Ståhls Just nu är jag här.” /Svenska Dagbladet.

Välkommen till ett författarmöte med författaren, litteraturkritikern och idéhistorikern Isabelle Ståhl, som 2017 debuterade med romanen Just nu är jag här. Detta var en debut som kritikerrosades och belönades med Borås Tidnings debutantpris 2018 och romanen nominerades…

Journalistik, religion och värderingar

29 oktober

Massmedier har idag blivit en huvudkälla till kunskap om religion och livsåskådningsfrågor. Religion ger upphov till frågor och debatt i olika medier. Hur hanterar medier frågor om ökad religiös mångfald? Vilken betydelse har detta för olika religioners plats och betydelse i samhälle och kultur?
Teologiska institutionen vid Uppsala Universitet ger i samverkan med Sigtunastiftelsen en kurs som tränar kunskaper…

november 2018

Möte med regissören Sara Giese

5 november, 19:00 - 21:00
Gratis

Sara Giese fick sin regiutbildning på Dramatiska Institutet 2000–2004. Redan innan det hade hon skaffat sig en bred branscherfarenhet genom att arbeta som scentekniker, producent- och regiassistent, rekvisitör och sufflör. Hon har bl a arbetat på Stockholms Stadsteater, Unga Klara, Riksteatern och Dramaten. Hon har framför allt uppmärksammats för sina uppsättningar av nyskriven dramatik och
har samarbetat återkommande med författare som Jonas Hassen Khemiri, Maria Sveland, Liv Strömquist, Åsa Lindholm och Anders Duus.
På Dramaten har hon bl…

Arkivens dag

10 november, 14:00 - 16:00
Gratis

I samband med Arkivens dag finns möjlighet ta del av det som finns i vårt pressarkiv, Sveriges största, med tidningsklipp från hela 1900-talet. Värdar: Leif Jonsson och Anna-Karin Sandell, arkivarier på Sigtunastiftelsen.

Psykisk ohälsa bland barn och unga vuxna – livssmärta eller psykisk sjukdom?

13 november, 10:00 - 17:00
1125kr

Välkommen till en temadag om psykisk ohälsa bland barn och unga vuxna. Dagen vänder sig till alla som på ett eller annat sätt möter eller har ansvar för barn och unga vuxna.

Konsert med orkestern Beloveds

14 november, 19:00
Gratis

Välkommen på konsert med orkestern Beloveds. Beloveds är en kabaré, en begravningsplats, en cirkus, en godnatt visa. Beloveds bjuder på orkestermusik av bästa slag – brölig och ljuv, skojig och dödsallvarlig. Med tonsatta dikter av svenska, amerikanska, palestinska och ryska poeter skapas musik som är innerlig, rakryggad och vacker. Musikaliskt hämtar gruppen inspiration från musik som Liberation Music Orchestra, Victor Jara, Kurt Weil, svensk och judisk visa.
Beloveds bildades 2016 i Göteborg, bandets medlemmar går på Musikhögskolan i Göteborg…


+ Exportera evenemang
Visa navigering