Laddar Evenemang
Hitta evenemang

Evenemangsvyer

Tidigare Evenemang


januari 2018

Amanda Selinder

23 januari, 08:00 - 1 februari, 17:00

Årets Gustav Dahl-stipendium som delas ut till borgmästare Gustav Dahls minne går i år till konstnären Amanda Selinder, en ung framstående bildkonstnär som studerat vid Sigtuna folkhögskolas konstlinje.

februari 2018

Kristkeltisk andakt

1 februari, 19:00 - 20:00
Gratis

Välkommen till Olaus Petri-kapellet den första februari då vi firar en kristkeltisk andakt med bön, poesi och musik.

Skrivarkurs med Ulf Nilsson

2 februari, 11:30 - 3 februari, 16:00
1750kr

Välkommen till en skrivarkurs med en av Sveriges främsta barnboksförfattare Ulf Nilsson. Kursen vänder sig i första hand till dig som vill få verktyg för att arbeta i det mångkulturella klassrummet.

Mattias Ståhl och Georg Riedel

3 februari, 20:30 - 21:30
100kr

Kontrabas möter vibrafon, jazz möter visa, två fenomenala musiker från två generationer möts i ett lekfullt lustfyllt möte!
Georg Riedel är en legendarisk jazzbasist och kompositör, som spelat med alla i den svenska gyllene jazzgenerationen som Jan Johansson – Jazz på svenska! – Lars Gullin, Arne Domnérus, Bengt Hallberg med flera. Som kompositör är han mest bekant för musiken till Astrid Lindgrens böcker, men även för barnvisor till texter av Lennart Hellsing och Barbro Lindgren. Han har även komponerat…

Ett konstnärsliv

5 februari, 19:00 - 21:00
Gratis

Välkommet till ett öppet samtal med Natasha Danberg om hur det är att vara konstnär med dubbel kulturell identitet. Natasha är uppvuxen i Ryssland och verkar idag i Sverige. Fri entré.

Smultronstället

7 februari, 19:00
75kr

Välkommen till en filmkväll med samtal i Sigtunas biograf Gröna Ladan. Vi visar Ingmar Bergmans film Smultronstället och samtalar efteråt kring filmens existentiella frågor tillsammans med biskop emerita Caroline Krook

Retreat – Det är aldrig efteråt

9 februari, 17:00 - 11 februari, 15:00
2750kr

Välkommen till årets första retreathelg på Sigtunastiftelsen, en helg med tystnad, meditation och avspänning. Vår kaplan Lars Björklund och fysioterapeuten Brita Bolin leder denna retreat.

Gabriele D’Annunzio – Bebådaren

14 februari, 19:00 - 20:00
Gratis

Möt Magnus Bärtås och Fredrik Ekman, som skrivit biografin Bebådaren, där de förutom att lyfta fram ett stycke fascinerande kulturhistoria, framför allt lyfter fram Gabriele D’Annuzios politiska betydelse. Han bebådade en romantisk reaktion som ledde till fascismens födelse och konsekvenserna var förödande.

Existentiell hälsa och lidande i den digitala tidsåldern

15 februari, 10:00 - 16:30
200kr

Vad händer med vår existentiella hälsa i den digitala tidsåldern? Hur hanteras lidande, sårbarhet och själva varandet i en tid då vi ständigt är uppkopplade? Dessa frågor kommer att belysas genom under DIGMEX öppna symposium på Sigtunastiftelsen den 15 februari.

Utdelande av Flodellska forskningspriset

16 februari, 16:30 - 21:00

I samband med Stiftelsen Sverige och Kristen Tros utdelning av det Flodellska forskningspriset erbjuds ett öppet program med musik och föreläsningar på Sigtunastiftelsen fredagen den 16 februari. Föreläsningarna är gratis, middag med övernattning erbjuds den som så önskar. Vi ber att du föranmäler dig till detta program.

Öppet program
Fredagen den 16 februari

16.30 Flodellska forskningspriset överlämnas till dr Marie Rosenius, Umeå.
16.50 Musikprogram med Magdalena Hedman + pianist
17.10 Festföreläsning av dr Marie Rosenius

18.00 Middag


+ Exportera evenemang
Visa navigering