Kulturhelg 18 – 19 april

Välkommen till kulturhelg på Sigtunastiftelsen 18 – 19 april. Denna gång gästas vi av duon Good Harvest och Åsa Nilsonne, författare psykiater och professor i medicinsk psykologi. Det blir en helg
fylld av vacker musik, inspirerande och njutbara måltider i Sigtunastiftelsens unika atmosfär.
Mer om Good Harvest

good_harvest_pressbildHanna Enlöf och Ylva Eriksson var tidigare en del av ett helt annat band, men år 2012 bestämde de sig för att satsa på ett eget projekt istället och duon Good Harvest växte fram. Hanna och Ylva spelar akustiskt i singer- songwriterstil med inslag från den amerikanska countryn. Deras finstämda röster gör sig fantastiskt bra tillsammans och arrangemangen är skickliga och lekfulla. I januari 2014 släpptes EP:n Bottom Dollar och deras debutalbum kommer att släppas under 2015  De har lyckats bygga upp en hängiven skara fans, mycket tack vare ett intensivt spelande. Vägen har kantats av lovord och de tilldelades bland annat utmärkelsen “Årets Nykomling” på Dalecarlia Music Awards 2014. Senare samma år fick de även äran att motta Live at Heart’s  låtskrivarstipendium, som delas ut för att uppmuntra och uppmärksamma lovande låtskrivare. De har dessutom spelat för självaste Konungen och gästat Morgonpasset i P3. Alla tycks vara rörande överens om att det bara är en tidsfråga innan denna hyllade duo syns på de större scenerna. När första tonerna sjungs ut reser sig håret på armarna direkt och vi är övertygade om att ingen kommer att lämna Good Harvests framträdande på Sigtunastiftelsen oberörd.

 

Mer om Åsa Nilsonne

asa-nilsonne-breddare- baldur-bragason

Åsa Nilsonne (f 1949) är psykiater, professor i medicinsk psykologi och leg. psykoterapeut och en av dem som introducerat mindfulness i Sverige. Hon är författare till en rad fackböcker varav Vem är det som bestämmer ditt liv? kanske är den mest kända. År 2013 kom romanen En passande död, en bok om nuet och framtiden, o livet och döden och om hjärnans inre liv. Hon har också skrivit en rad uppmärksammade deckare om polisinspektör Monika Pedersen. I januari kom hennes nya roman H, en  djupt originell och underhållande roman som väcker frågor om det mest grundläggande. Vad är ett jag och var sitter det?

Möt Åsa Nilsonne i ett samtal med Sigtunastiftelsens programchef Dan-Erik Sahlberg.

 

Helgens erbjudanden

18 – 19 april Kulturhelgspaket med övernattning 1 495 kr

I detta ingår entréer till konsert och författarmöte. Eftermiddagskaffe, fyrarättersmiddag, frukost, förmiddagskaffe och lunchbuffé.

Med enkelrumstillägg 1 625 kr

Länk till bokning

18 april

Konsert och middag 550 kr

Konsert 100 kr

Länk till bokning

19 april

Lunch och författarmöte 195 kr

Författarmöte 40 kr

Länk till bokning

 

Vänligen kontakta vår programbokning för ytterligare förfrågningar och informationprogram@sigtunastiftelsen.se eller 08 592 589 85