Återblick från Climate Existence 2018

I maj 2018 arrangerade Sigtunastiftelsen och CEMUS, Centrum för miljöutvecklingsstudier, för fjärde gången konferensen Climate Existence. Konstnärer, forskare och representanter från ett flertal organisationer inspirerade varandra att reflektera kring hur kan tänka och agera som människor i en tid av när klimathotet är alltmer överhängande. Denna film gjordes i samband med konferensen och vi delar den gärna med er.

Läs mer om Climate Existence

 

 

Vi söker en ekonom / ekonomiassistent

I Sigtunastiftelsens mångfacetterade verksamhet ryms kultur, utbildning, forskning och hotell- och konferensverksamhet under ett och samma tak. Nu söker vi en ekonom som kan hjälpa oss med fakturahantering, löpande bokföring och bokslutsarbete. Din ansökan vill vi ha senast 18 november.

Se Sigtunastiftelsens författarsamtal från bokmässan

Sigtunastiftelsen var precis som tidigare år medarrangör till flera författarsamtal och seminarier under bokmässan i Göteborg. Vi har samlat alla de samtal som Sigtunastiftelsen var delaktiga i så att du kan ta del av dem i efterhand, både de samtal du missade och de du gärna vill höra igen.

Länkar till inspelningar av Sigtunastiftelsens författarsamtal och seminarier på bokmässan 2018

Våld och terror i religionens namn; Alf Linderman, Eli Göndör och Evins Ismael

Henrik Berggren och Alf Linderman om 1968

Tomas Bannerhed i samtal med Dan-Erik Sahlberg om romanen Lugnet

Svante Nordin och Dan-Erik Sahlberg om Övertygelsens makt

Jonas Gardell och Caroline Krook om romanen Till minne av villkorslös kärlek

Jón Kalman Stefánsson i samtal med Caroline Krook i samtal om romanen Asta 

Sånna som du ska inte va här; Marika Carlsson i samtal med Dan-Erik Sahlberg

Bergmans tro och tvivel, Caroline Krook och Ludvig Lindelöf

En shetl i Stockholm, Kenneth Hermele i samtal med Dan-Erik Sahlberg

En dagbok till tröst och stöd. Samtal mellan Marie Louise Ekman och Caroline Krook

Vi söker nya medarbetare till vårt klipparkiv och bibliotek

Sigtunastiftelsens har ett av Sveriges privata bibliotek och klipparkiv. I denna unika kulturmiljö ryms inte mindre än 150 000 böcker och mellan 4 och 5 miljoner tidningsartiklar från hela 1900-talet.
Nu rustar vi för framtiden och söker dig som är intresserad av att ansvara för vår arkivverksamhet.
Vi söker också en biblioteksassistent som är intresserad av att arbeta med att utveckla vår service till låntagare, studenter och forskare […]
Välkommen med din ansökan senast 12 oktober.

Nytt vistelsestipendium på Sigtunastiftelsen

Sigtunastiftelsen har i samverkan med Mäster Eckhartsällskapet instiftat ett nytt vistelsestipendium för studier i teologisk och religionsdialogisk fördjupning genom studier i mystik och kontemplativ praxis. Stipendiet utgörs av en tvåveckors vistelse på Sigtunastiftelsen med tillgång till Sigtunastiftelsens bibliotek, specialsamlingar och arkiv: Hans Hofs bibliotek, Kurt Almqvists bibliotek, Boksamlingen Kristen mystik samt Hjalmar Ekströms bibliotek.

Sista dag för ansökan till 2019 års stipendium är 31 oktober.

Läs mer

Möt Sigtunastiftelsen under bokmässan i Göteborg

27 – 30 september är det återigen dags för Bok och Biblioteksmässan i Göteborg. Sigtunastiftelsen är precis som tidigare år på plats och medverkar med både författarmöten och seminarier. Du träffar oss mestadels på scenen Se Människan där det blir samtal med författaren och historikern Henrik Berggren, författaren Tomas Bannerhed, författaren och artisten Jonas Gardell och stå-uppkomikern Marika Carlsson med flera.
Den som även besöker Mediedagarna i Göteborg kan på torsdagen 27 september också till lyssna seminariet Våld och terror i religionens namn, ett samtal mellan Evin Ismail, skribent, debattör och forskare och Alf Linderman, docent i religionssociologi och direktor på Sigtunastiftelsen.

Se hela Stiftelsens program på bokmässan