Plantera ett träd i Gröna November

Under hela november har hotellen i Sigtuna ett särskilt fokus på vårt gemensamma miljöarbete. Vi har valt att kalla det för Gröna November. Under hela denna månad bjuder vi in dig att plantera ett träd tillsammans med oss. För bara 20 kronor ser vi till att ett träd planteras i Malawi genom projektet  ”Trees of Hope” som vi har klimatkompenserat genom de senaste fem åren. För varje träd som du planterar så matchar vi på Sigtunastiftelsen med ännu ett.

Swisha ditt bidrag till: 123-033 31 87

Du kan bidra. 20 kr = 1 träd

Ett planterat träd binder mellan 100-200 kg CO2 vilket motsvarar utsläppen under en vecka för en genomsnittssvensk eller en enkel flygresa mellan Arlanda och Landvetter.

Mer om projektet i Malawi

treesMalawi är på många sätt ett fantastiskt land med rikt djurliv, fantastisk natur och gästvänlig befolkning men även ett land som är hårt utsatt på grund av utbredd fattigdom, snabb avskogning och klimatförändringarna som redan idag är kännbara.

Genom att plantera träd i samarbetet med småbrukare kan vi tillsammans förhindra erosion, göra jorden mer bördig, ge lokalbefolkningen tillgång till frukt och ved samt välbehövlig skugga som skyddar både människor och grödor från den brännande solen. Dessutom binder träden koldioxid och lindrar växthuseffekten, kanske den viktigaste orsaken bakom vårt engagemang i projektet. En annan viktig orsak är att det sporrar oss att kontinuerligt förbättra vårt eget miljöarbete.

Ett planterat träd binder mellan 100-200 kg CO2 vilket motsvarar utsläppen under en vecka för en genomsnittssvensk eller en enkel flygresa mellan Arlanda till Landvetter. Ett annat träd som planteras är Faidherbia albida, en sorts ärtväxt som är en lämplig art i så kallade trädjordbruk eller agroforestry där man odlar grödor i kombination med träd. Trädet fäller nämligen löven när grödorna behöver solljus som bäst och löven i sin tur ger grödorna och jorden välbehövlig näring.

Projektet koordineras på plats av Clinton Foundation som i sin tur engagerar lokala småbrukare i distrikten Dowa och Neno i själva trädplanteringen. Deltagande småbrukare är själva med och väljer ut vilka arter som passar bäst utifrån deras behov och får sedan den utbildning och tekniska assistans som behövs för att träden skall växa upp och bli stora. Allteftersom träden växer får småbrukarna så kallade betalningar för ekosystemtjänster vilket blir ett välbehövligt tillskott i hushållskassan.

Dina 20 kronor går oavkortat till Clinton Foundation och projektet Trees of Hope genom ZeroMission, Clinton Foundations samarbetspartner i Sverige och tillika Destination Sigtunas leverantör av klimatkompensation. Projektet är certifierat i enlighet med Plan Vivo, en av de mest ansedda standarderna för klimatkompensationsprojekt.

Lär mer www.hallbardestination.se