Adventskonsert med Lisa Långbacka

Tradtionellt firande med lunch, adventskaffe och öppet hus

LisalangbackaLisa Eriksson Långbacka, är en av Sveriges främsta dragspelare. Hon spelar och skriver eget material med utgångspunkt i folkmusiken men hämtar gärna inspiration från annat håll som tango, jazz och pop. Suggestiva klanger, kantiga, lyriska, obstinata melodier som kan ta vägen precis vart som helst. Med bakgrund i teatervärlden och ett brett spektrum av genrer, vittnar hennes musik om en stor nyfikenhet. Hennes verksamhetsfält är brett, från folkmusikduon Lisas med violinisten Lisa Rydberg till teater- och operasammanhang och samarbeten med artister som Sofia Karlsson, Tomas Ledin m fl. Under våren 2015 har hon medverkat i Det Kongliges uppsättning av musikalen Cabaret i Köpenhamn.

Sigtuna sångensemble under ledning av Greger Fellin har sedan staren 2001 lagt stor vikt vid samarbeten med framstående musiker och artister inom olika genrer. Kören har utvecklat en stor bredd från traditionell klassisk och samtida kammarmusik till symfoniska verk och jazz.

 

Övrigt program under dagen

12.00 Lunch första sittningen

13.30 Lunch andra sittningen

Förboka via länk

14.00 – 15.00 Guidad visning av Sigtunastiftelsen, meditation i Kryptan, barnpyssel och visning av Abrahams barns Julkrubba.

15.00 Adventskaffe med kakbuffé

 

 

 

Information

Datum:
29 november, 2015
Tid:
16:00 - 17:00
Pris:
Gratis
Plats
Sigtunastiftelsen, Manfred Björkquists allé 4 , Sigtuna, 193 32
Telefonnummer:
08 592 589 00