Astrid Seeberger i samtal med Svante Weyler

Författarmöte under Sigtunastiftelsens kulturhelg 10 - 11 mars

Astrid Seeberger är född 1949 i södra Tyskland och kom till Sverige som sjuttonåring. Hon tog först en fil kand i teater- och filmvetenskap och filosofi, och blev sedan läkare och docent i medicin.
År 2010 utkom hon med den uppmärksammade boken Den skamlösa nyfikenheten, om mötet mellan patient och läkare. 2015 debuterade hon som skönlitterär författare med Nästa år i Berlin, i vilken hon beskriver sin egen familjs öden. En dotter, vuxen och sen länge rotad i Folkhemssverige,
berättar om en mor med ett flyktingansikte, märkt för livet av sina upplevelser under andra världskriget. Om en far som spelar bort mörkret med sitt valthorn, om morfadern som går omkring som en kung även när han efter kriget hamnar på en socialistisk kolchos, och om de två morbröderna,
Ewald och Bruno, vars drömmar krossas av historien.
Nu är hon aktuell med uppföljaren, Goodbye, Bukarest (2017) som handlar om sökandet efter den försvunne morbrodern Bruno, ett sökande som för henne till Bukarest och till en berättelse som med all sin osannolika dramatik gestaltar ett europeiskt flyktingöde.

Helgens erbjudanden -platser släpps första januari

Författarmöte 50 kr

Författarmöte & lunch 225 kr

Kulturhelgspaket från 1 550 kr

I kulturhelgspaketet ingår entré till författarmöte och lördagens konsert med Gunnar Idestam och Lisa Rydberg;  logi lördag – söndag, eftermiddagskaffe, fyrarättersmiddag, frukost, förmiddagskaffe och lunch.

Information

Datum:
11 mars
Tid:
11:00 - 12:00
Pris:
50kr
Plats
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4, Sigtuna, 193 31 Sverige
+ Google Map
Telefonnummer:
08 592 589 85
Webbsida:
http://sigtunastiftelsen.se/