Att flyga – samtal med Maria Küchen

Sigtuna Litteraturfestival 27 - 28 augusti

Maria_Kuchen_Foto_Ulrik_FallstromDrömmen om att flyga är kanske människans äldsta. För författaren Maria Küchen började det tidigt. Hon växte upp i närheten av flygcentrum Ålleberg utanför Falköping och såg segelflygplanen ljudlöst glida över himlen. Sedan dess har hon fascinerats av flyget, av de tekniska landvinningar som gjort det möjligt och den existentiella betydelse det haft för människan att lämna sin jordbundna tillvaro. Att flyga är en personlig och associativ bok som låter läsaren följa med upp i luften tillsammans med några av de professionella yrkesutövare och entusiaster som lever med flyget. Maria Küchen tar oss med in i cockpit på Viggen och Airbus, och låter oss ana hur det känns att leva som tygflygare; att dansa med vindarna i flygskärm, att flyga genom att sväva i luftballong eller falla fritt från tusentals meters höjd.
Möt Maria Küchen i ett samtal med Sigtunastiftelsens programchef Dan-Erik Sahlberg. Ett samtal om G-krafter och vingspann, men också om spänningen mellan männsikans tro på sin skapande förmåga och de tekniska framstegens begränsningar i ljuset av klimatkris och miljöförstöring.

Biljetter Sigtuna Litteraturfestival

Endagsbiljett 250 kr

Tvådagarsbiljett 400 kr

Kombinationsbiljett med förfest  Konsert med Dan-Erik Sahlberg, Tomas Andersson Wij och Sofia Karlsson. 1 dag 450 kr, två dagar 550 kr.

Mer om Sigtuna Litteraturfestival

 

Information

Datum:
27 augusti, 2016
Tid:
10:00 - 10:45
Plats
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4, Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefonnummer:
08 592 589 85
Webbsida:
http://sigtunastiftelsen.se/