Det gränsöverskridande språket – ett samtal om poesi och andlighet

Sigtuna Litteraturfestival 26 - 28 augusti

Troende. Sökare. Tvivlare. Skeptiker. Oavsett hur vi väljer att kategorisera oss inför religion eller andlighet har vi alla ett behov av sätta ord på de existentiella frågorna. Poesin och dikten kan ge oss levande ord för känslor och tankar kring vad det innebär att vara människa. Poesin kan också ses som en intressant temperaturmätare på hur livsåskådningsläget ser ut i ett samhälle. Välkommen till ett samtal om det poetiska språkets möjligheter i gränslandet mellan kultur, religion och politik.

Medverkande:

Maria Küchen, poet, prosaist och kulturskribent, aktuell med essäboken Att flyga och diktsamlingen Rosariot – det marina

Håkan Sandell, poet och en av medlemmarna i den s k Malmöligan i början av 90-talet. Numera bosatt i Oslo. Hans senaste diktsamling heter Ode till demiurgen, 2013.

Ulrikka S. Gernes, poet och författare är född i Sverige men flyttade vid 22 års ålder till Danmark. Hon debuterade som 18-åring i tidskriften Hvedekorn 1983 och året efter utkom hennes debutsamling Natsværmer. Hon har sedan dess utkommit med ett tiotal diktsamlingar och översatts till flera språk.

 

Arr: Sigtuna Litteraturfestival i samarbete med Sigtunastiftelsen

 

Information

Datum:
28 augusti, 2016
Tid:
11:00 - 11:45
Plats
Sigtunastiftelsen Bibliotek, Manfred Björkquists allé 4 , Sigtuna,
+ Google Map
Telefonnummer:
08 592 589 85