Elisabeth Hjorth

Författarmöte under Sigtunastiftelsens kulturhelg 21 - 22 oktober

Elisabeth Hjorth är född i småländska Ramkvilla och bosatt i Lund. Hon är verksam som forskare och lärare i litterär gestaltning på Konstfack. Hon debuterade med diktsamlingen Kärnfamiljen (2008) och har utkommit med de kritikerrosade romanerna Hängivelsen (2011) och Vid himlens början (2013). 2015 disputerade hon med den uppmärksammade avhandlingen Förtvivlade läsningar. Litteratur som motstånd och läsning som etik.

Nu är hon aktuell med den kritikerrosade romanen Nattens regn och dagens möda. Världen rustar för krig när några av Sveriges intellektuella samlas i Sigtuna för att diskutera dikten och moralen. Karin Boye är en av de tongivande, samtidigt som hon är kluven inför debatten och männen som för ordet.

En kväll råkar hon möta Ruth Kjellén i Sigtunabacken, vilket blir inledningen på en oväntad vänskap. Karin är nyckfull och van att gå sin egen väg, Ruth är den perfekta hustrun gift med Sigtunastiftelsens grundare Manfred Björkquist och ordnar sina dagar i den duvblå anteckningsboken. Möt Elisabeth Hjorth i ett samtal med Sigtunastiftelsens programchef Dan-Erik Sahlberg.

 

Kulturhelgens erbjudanden 

Författarmöte 50 kr

Författarmöte och lunch 195 kr

Kulturhelgspaket 1 550 kr

I kulturhelgspaketet  ingår söndagens författarmöte med Elisabeth Hjorth, lördagens konsert med Ellen Andersson Quartet samt boende på Sigtunastiftelsen med helpension. Trerättersmiddag, frukost lunch samt för och eftermiddagskaffe. Med enkelrumstillägg 1700 kr.

 

 

 

Information

Datum:
22 oktober, 2017
Tid:
11:00 - 12:00
Pris:
50kr
Plats
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4, Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefonnummer:
08 592 589 85
Webbsida:
http://sigtunastiftelsen.se/