Emilia Fogelklou – en modern mystiker och pionjär

Öppen jubileumsföreläsning med konstnären Erika Dahlén

I denna öppna föreläsning berättar konstnären Erika Dahlén om författaren Emilia Fogelklou (1878 – 1972) och hennes tänkande. Emilia Fogelklou bars av en öppen kulturmedveten, sökande hållning och hennes beredskap till dialog och respekt för oliktänkande och troende hör oavgjort till det som en gång öppnade porten till författare, konstnärer och andra kulturutövare på Sigtunastiftelsen.

Sigtunastiftelsen har under nästan ett sekel varit en frizon för skapande och tänkande kring konst, tro och kultur. Redan i mitten av 1930-talet hölls de legendariska ”Diktarkonferenserna” i det som då upplevdes som en brytningstid mellan det ”gamla” och det ”nya”.

Olov Hartman, som var Sigtunastiftelsens direktor mellan åren 1949 – 1972, utforskade frågorna om kultur och tro och deras beröringspunkter tillsammans med sin tids författare, kompositörer och konstnärer. Det är också vad vi vill göra i detta jubileumsseminarium med utgångspunkt i den situation, och det samhälle som vi lever i idag, och ställa frågor kring konsten och kulturens möjligheter spela roll i våra liv.

Sigtunastiftelsens 100-årsjubileum _ Sigtunastiftelsen

 

Information

Datum:
7 juni, 2017
Tid:
13:00 - 14:00
Pris:
Gratis
Plats
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4, Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefonnummer:
08 592 589 85
Webbsida:
http://sigtunastiftelsen.se/