Lars Andersson och Ylva Eggehorn

Författarsamtal under Sigtunastiftelsens kulturhelg

Lars Andersson föddes i Värmland. Han debuterade med romanen Brandlyra 1974 och har sedan dess skrivit en lång rad romaner med motiv från Värmland och världen i nutid och historisk tid. Bland senare verk märks tvåbandseposet Ljus från ingenstans (2008) och De levandes land (2012), där Lars Andersson berättar om invånarna i släktbyn Hedås. 2014 utkom Lomjansguten, en bitvis drömspelsartad kortroman om en spelmansvirtuos från Värmlands finnskog i mitten av 1800-talet. Nu är Lars Andersson aktuell med den förtätade kortromanen Salome Alexandra, som kretsar kring en välkänd gestalt, men med en överraskande förskjutning av den historiska ramen. Påskhögtiden närmar sig och ömtåliga balanser råder i Jerusalem. Tre nätter i rad går drottningen, Salome, förklädd ut i staden. Hon söker vittnen som kan avvärja dödsdomen över hennes gåtfulle skyddsling, som återvänt från Egypten och har rykte om sig som undergörare och irrlärare.
Möt Lars Andersson i ett samtal med författaren Ylva Eggehorn under Sigtunastiftelsens kulturhelg. De har båda varit författarstipendiater på Stiftelsen och var dessutom kulturtidskriften Vår Lösens redaktörer 1998 – 2001.

Kulturhelgens erbjudanden 

Författarmöte 50 kr

Författarmöte och lunch 195 kr

Kulturhelgspaket 1550 kr

I kulturhelgspaketet ingår lördagens konsert Winterreise, söndagens författarmöte med Lars Andersson och Ylva Eggehorn samt övernattning med helpension. ( Trerättersmiddag, frukost, lunch samt förmiddags och eftermidagskaffe. Pris med enkelrumstillägg 1700 kr. )

Information

Datum:
19 november, 2017
Tid:
11:00 - 12:00
Pris:
50kr