Gränser och gränslöshet – i skuggan av ett krig Samar Yazbek och Emanuel Sidea

Sigtuna Litteraturfestival 26 - 28 augusti

Det är ingen överdrift att kalla Samar Yazbeks Resa in i tomheten för ett unikt vittnesmål från världens farligaste plats. En slags existentiell rapport från helvetet på jorden som krävt mer av sin författare än man riktigt kan förstå. Boken bygger på tre hemliga resor som gjordes under 2012 och 2013 till de nordvästra delarna av Syrien, som dominerades av Fria syriska armén.

Emanuel Sideas roman Mannen från Harem handlar om Saif, en arbetslös före detta filosofistudent när kriget bryter ut i Syrien. Av en händelse blir han indragen i smugglingsverksamhet längs den syriska gränsen. Snart tjänar han stora pengar på att frakta jihadister från Turkiet och in i isis-territorium, ett uppdrag som blir både större och mer riskabelt för varje år som går. Det är farliga resor över taggtråd och mellan vägspärrar, med en huvudperson som kämpar för att rättfärdiga sin tvivelaktiga roll i ett alltmer hopplöst och nattsvart krig.

Möt Samar Yazbeck och Emanuel Sidea i ett samtal om nationella gränser och mänsklig gränslöshet, kalla fakta och värmande fiktion i ljuset av vad som just nu händer i Europa och Mellanöstern. Samtalet leds av Sigtunastiftelsens direktor Alf Linderman

Arr: Sigtuna Litteraturfestival i samarbete med Sigtunastiftelsen

Biljetter Sigtuna Litteraturfestival

Endagsbiljett 250 kr

Tvådagarsbiljett 400 kr

Kombinationsbiljett med förfest  Konsert med Dan-Erik Sahlberg, Tomas Andersson Wij och Sofia Karlsson. 1 dag 450 kr, två dagar 550 kr.

Mer om Sigtuna Litteraturfestival

Information

Datum:
28 augusti, 2016
Tid:
12:00 - 12:45
Plats
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4, Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefonnummer:
08 592 589 85
Webbsida:
http://sigtunastiftelsen.se/