I väntan på ett mirakel

Film och samtal på Gröna ladan

I väntan på ett mirakel

I väntan på ett mirakel är en uppmärksammad italiensk debutfilm av Piero Messina med bl a stjärnskådespelerskan Juliette Binoche. Juliette Binoche spelar huvudpersonen Anna, som spenderar sina dagar ensam i sin gamla villa på Sicilien. Helt plötsligt dyker Jeanne upp, en ung kvinna som påstår sig vara flickvän till hennes son. Han bjöd henne till Sicilien för att fira påsk, men väl där syns han inte till. I väntan på Guiseppe lär de två kvinnorna känna varandra. Medan stadens traditionella påskfirande förbereds väcks frågan; kommer Guiseppe verkligen att komma tillbaka en dag?
I denna konstnärligt vackra och mångbottnade film är huvudtemat sorg, Arvo Pärt står för musiken och den bygger löst på verk av den italienska dramatikern och nobelpristagaren Luigi Pirandello. Filmen hade premiär på filmfestivalen i Venedig 2015, där den fick ett specialomnämnande.
Inleder samtalet gör Kerstin Dillmar, sjukhuspräst på Sjukhuskyrkan, Akademiska sjukhuset i Uppsala och som tillsammans med Lars Björklund skrivit boken Identitet och uppdrag: själavård när livet går sönder.

I samverkan med biograf Gröna Ladan

 

 

Information

Datum:
5 april, 2017
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
75kr
Plats
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4, Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefonnummer:
08 592 589 85
Webbsida:
http://sigtunastiftelsen.se/