Isabella Lundgren kvartett

Konsert under Sigtunastiftelsens kulturhelg

Isabella Lundgren är en av Sveriges mest uppmärksammade jazzsångerskor. Hon framför och skriver musik som väcker, skakar om och som bejakar den underbara och ofrånkomliga ovisshet och skörhet som är liv. Tillsammans
med sin kvartett tar hon sig an originalkompositioner och musik från den amerikanska sångboken där bluesen stadigt finns i rötterna.
Isabella utsågs till Årets musiker vid P2 Jazzkatten-galan 2015 och fick strålande recensioner för albumet Somehow life got in the way, som också fick priset Guldskivan av tidningen Orkesterjournalen. Bland annat skrev Dan Backman i Svenska Dagbladet: ”…med ”Somehow life got in the way” etablerar Isabella Lundgren sig slutgiltigt som en av de starkaste jazzvokalister vi har haft i Sverige”. Förra året var Isabella Lundgren Sommarpratare i P1 och berättade då i ett uppmärksammat program om hur hon direkt efter studenten flyttade till New York, en stad full av musik och energi. Här kunde hon vara som hon ville, även om hon inte visste vem hon var. Efter fyra år med ett destruktivt missbruksbeteende återvände hon till Sverige. Hon kom i kontakt med AA och började studera teologi.
På Sigtunastiftelsen uppträder hon tillsammans med Carl Bagge, piano; Niklas Fernqvist, bas; Daniel Fredriksson, trummor.

Erbjudanden under kulturhelgen
Konsert 100 kr
Konsert och middag 550 kr
Konsert med middag och övernattning från 1 150 kr
Kulturhelg med helpension från 1 550 kr

I kulturhelgspaketet ingår:
Entré till konsert med Isabella Lundgren
Entré till författarmöte med Anita Goldman
Övernattning och samtliga måltider; eftermiddagskaffe, fyrarättersmiddag, frukost, förmiddagskaffe och lunchbuffé.

Information

Datum:
22 april, 2017
Tid:
20:30 - 21:30
Pris:
100kr
Plats
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4, Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefonnummer:
08 592 589 85
Webbsida:
http://sigtunastiftelsen.se/