Program på Bokmässan i Göteborg

Sigtunastiftelsen på Se människan-scenen 24 - 27 september

Under bokmässan i Göteborg medverkar Sigtunastiftelsen med flera författarsamtal på Se människan-scenen i samverkan med Svenska Kyrkan, Studieförbundet Bilda med flera .

Torsdag 24 september

pleijel_agneta_16 (1)13.00 Flickan jag en gång var
Spådomen är en roman om en ung kvinnas väg in i vuxenlivet, och om att vilja tre saker: att skriva, att vara fri och att få orgasm. Agneta Pleijel samtalar med Dan-Erik Sahlberg.

I samverkan med Norstedts förlag

 

 

Lars Gustafsson15.30 Skenet bedrar

Huvudpersonen i Lars Gustafssons roman Doktor Wassers recept är en förebildlig och imponerande figur, men är han verkligen den han verkar vara? Lars Gustafsson samtalar med Dan-Erik Sahlberg om identitet, identitetsstöld, kärlek och konst.

I samverkan med  Albert Bonniers förlag

 

YlvaEggehornMaronson16.00 Författarnas frizon
Dag Hammarskjöld, Karin Boye, Lars Ahlin och Anita Goldman. I närmare åttio år har svenska författare levt och skrivit i ”författarborgen”, som Sigtunastiftelsen kommit att kallas. Ylva Eggehorn, själv författarstipendiat, har skrivit en bok om stiftelsens särskilda bidrag till den svenska litteratur- och idéhistorien, Hamn för rebeller och änkenåder – Sigtunastiftelsen och författarna. Hon samtalar med Ingrid Elam.

I samverkan med bokförlaget Libris

 

Fredag 25 september

Judith Kiros10.00 Ett eget rum
”Rummet” är ett nätforum där de som är utsatta för rasism kan dela erfarenheter och diskutera. Men bara den som själv är rasifierad är välkommen att delta. Nu har ”Rummet” blivit bok och en av initiativtagarna Judith Kiros samtalar med Alf Linderman om den rasism som genomsyrar vardagen och varför det behövs sammanhang som inte är för alla. I samverkan med Ordfront

 

AnnHeberlein11.00  Gud om vi ska talas vid måste jag vara helt ärlig
I en verbal Jakobsbrottning med Gud söker Ann Heberlein svar på de klassiska teologiska frågorna om allmakten och ondskan och ifrågasätter Guds patriarkala framtoning.
Ann Heberlein samtalar med Caroline Krook.

I samverkan med Albert Bonniers förlag

 

John Ajvide Lindqvist13.00 Trolleri och socialdemokrati
Romanen Rörelsen är en berättelse om vår strävan efter sanning och samhörighet och priset vi är villiga att betala för att få färdas någon annanstans. John Ajvide Lindqvist samtalar med Dan-Erik Sahlberg.

I samverkan med Ordfront

 

 

Lördag 26 september

Karin_Johannisson13.00 Den sårade divan
Agnes von Krusenstjerna, Sigrid Hjertén och Nelly Sachs föddes ungefär samtidigt och blev alla erkända konstnärer men också diagnosticerade som psykiskt sjuka. Karin Johannisson sätter deras öden i relation till kultur, psykiatri, kön, kropp, sexualitet. Karin Johannisson samtalar med Alf Linderman.

I samverkan med Albert Bonniers förlag

 

Söndag 27 september

nordin_svante_bw13.30 Blåsten av ett temperament
Sven Stolpe var ständigt i blåsväder. Slagfärdig, polemisk, i opposition mot samtidens kulturklimat skrev han skrev romaner, essäer, litteraturhistoriska verk och biografier. Han deltog som reporter i Finska vinterkriget och konverterade till katolicismen. Svante Nordin som skrivit en biografi över Sven Stolpe samtalar med Caroline Krook.

I samverkan med Atlantis

Mer om evenemanget.Samtliga evenemang sker på Se Människan Scenen.
Entrébiljett till Bok&Bibliotek gäller.

Med reservation för att tiderna kan ändras.

Information

Börjar:
24 september, 2015, 13:00
Slutar:
28 september, 2015, 13:00
Plats
Göteborg,
+ Google Map
Webbsida:
http://www.bokmassan.se/