Rigmor Gustafsson Quartet

Kulturhelg på Sigtunastiftelsen 22 - 23 oktober

Rigmor Gustafsson är unik på den svenska jazzscenen. Två av hennes album har sålt guld, ett enastående facit som värmländska Rigmor är alldeles ensam om. När Rigmor 2005 belönades med sin första guldskiva för ”Close To You” hade ingen guldskiva delats ut till en svensk jazzsångerska sedan 1991. Även den gången var det en värmländska som hedrades, Monica Zetterlund med albumet ”Varsamt”.

Genom åren har Rigmor mottagit ett antal utmärkelser. Förutom två guldskivor har hon fått en Grammis för bästa svenska jazzskiva och tilldelats Kungliga Musikaliska Akademiens Jazzpris. Hon har också blivit vald till årets Värmlänning och fått Thore Ehrling Stipendiet. I januari 2015 belönades hon med den kungliga medajen Litteris et Artibus och sedan hösten 2015 är hon även adjungerad professor vid Ingesunds Musikhögskola. Hon turnerar frekvent med egen kvartett i Europa men framträder också som gästartist i andra konstellationer. Förutom sina uppträdanden på olika konsertscener har hon gjort ett antal TV framträdanden, bl.a. på Nobelfesten, Kronprinsessan Viktorias födelsedag och bröllop, Allsång på skansen och nu senast i På Spåret.

Kulturhelgserbjudanden

Boka konsert
Entré 100 kr

Boka konsert & middag
Njut av en härlig fyrarättersmiddag och avsluta kvällen med konsert.
Pris per person: 550 kr 

Boka helgpaket med övernattning och helpension
Stanna hela helgen och njut av härliga måltider och spännande kulturmöten. I paketet ingår eftermiddagskaffe, fyrarätters middag, konsert, frukostbuffé, lunch och eftermiddagskaffe. Entré till Rigmor Gustafssons konsert och författarmöte med Vibeke Olsson ingår i priset.
Del i dubbelrum: 1 550 kr per person
Enkelrum: 1700 kr per person

 

Information

Datum:
22 oktober, 2016
Tid:
20:30 - 21:30
Pris:
100kr
Plats
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4, Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefonnummer:
08 592 589 85
Webbsida:
http://sigtunastiftelsen.se/