Sigtuna Litteraturfestival Förfesten

I samband med Sigtuna Litteraturfestival bjuder Sigtunastiftelsen på en musikalisk ”Förfest” i form av en helkvällskonsert med två av våra finaste artister i genren akustisk pop/visa; Tomas Andersson Wij och Sofia Karlsson. Inleder kvällen gör Dan-Erik Sahlberg med band.

18.00 – 22.00, insläpp från 17.30

Mat och dryck till festivalpriser serveras hela kvällen.

Välkommen till en oförglömlig utomhuskonsert i den ljumma augustikvällen i Sigtunastiftelsens fantastiska miljö!

Mer information om Sigtuna Litteraturfestival

danne7Dan-Erik Sahlberg En svår sjukdom för några år sedan blev för Dan-Erik Sahlberg startskottet för en kreativ nystart som låtskrivare, gitarrist och sångare. Musikalisk lekfullhet och kvalitet och ett drivet gitarrspel i kombination med ärliga och starka texter om livets skönhet och skörhet – så skulle man kunna definiera hans musik. Vid förra årets Förfest släppte han den kritikerrosade skivan Sånger från andra sidan. Nu är han tillbaka med nytt material i en avskalad, akustisk sättning med musikernaPetter Gustafsson, dobro och pedalsteel, Emil Eriksson, bas och Oscar Eriksson, slagverk.

 

151012_sofia_press_003Sofia Karlsson har med sin unika röst och egensinniga musik turnerat Sverige runt som soloartist sedan 2005, då hon fick sitt genombrott med albumet ”Svarta Ballader”, med tolkningar av Dan Anderssons texter. Albumet sålde i mer än 100 000 exemplar. Innan dess studerade hon på på Musikhögskolan i Stockholm och har bland annat varit medlem i folkmusikgruppen Groupa. Hon har under åren sjungit med några av våra största vispersonligheter, tolkat låtar ur den svenska visskatten och gett ut skivor med helt eget material, mottagit fyra Grammis och genomfört otaliga hyllade liveframträdanden.

TAWTomas Andersson Wijs karriär är unik. Hans album har aldrig legat etta på topplistorna och han har aldrig haft en stor radiohit. Men för varje gång han packat upp sin akustiska gitarr har det kommit några fler och lyssnat, och för varje ny skiva har hans säregna ton trängt lite djupare in i svenskarna. 16 år efter debuten är han en av landets stora artister, tillika en eftertraktad låtskrivare och översättare åt andra.

I oktober 2014 släppte Tomas Andersson Wij sitt kritikerrosade album ”Mörkrets hastighet”. Han släppte också boken ”Gå rakt fram och över husen” där ett urval av hans sångtexter samlas. Denna kväll står han på Sigtunastiftelsens vackra utomhusscen på det sätt som många menar att man helst ska se honom; ensam med sin gitarr. Tomas Andersson Wij är en av få i landet som kan trollbinda en publik under en hel konsret med bara sånger, gitarrspel och historieberättande.

 

Information

Datum:
26 augusti, 2016
Tid:
17:30 - 22:00
Plats
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4, Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefonnummer:
08 592 589 85
Webbsida:
http://sigtunastiftelsen.se/