Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sigtunastiftelsens program på bokmässan i Göteborg

Sigtunastiftelsen är sedan många år tillbaka varit medarrangör till Se Människan Scenen på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg, en scen där flera av våra mest aktuella och intressanta författare samtalar om sina böcker utifrån ett existentiellt perspektiv. Vanlig entrébiljett gäller om inget annat anges. Vi ser fram emot att träffa dig på bokmässan i Göteborg.

 

1968 – ett mytomspunnet år – Henrik Berggren

Fredag 28 september 10.00 – 10.20
Författaren Henrik Berggren samtalar om 1968 med Alf Linderman, Sigtunastiftelsen. Ett samtal om ungdomsrevolt, konst och litteratur, studentliv, fritid och arbete, religiösa strömningar och om det politiska efterspelet av den svenska ”revolutionen”.
I samverkan med Bokförlaget Max Ström

 

Lugnet – Tomas Bannerhed

Fredag 28 september 11.30 – 11.50
Tomas Bannerheds nya roman Lugnet handlar om Urban som sökt sig till staden för att få uppleva den stora friheten, men som alltmer fylls av besvikelse. En berättelse om vilsenhet, existentiell kris och äggstöld. Tomas Bannerhed samtalar med Dan-Erik Sahlberg.
I samverkan med Weyler förlag

 

Övertygelsens makt – Svante Nordin

Fredag 28 september 16.30 – 16.50
I Hitlers München följer Svante Nordin ett antal Münchenbor mellan 1913-1945 för att få svar på gåtan hur staden kunde föda fram sådana idéer och en sådan gestalt. Svante Nordin samtalar med Dan-Erik Sahlberg.
I samverkan med Natur&Kultur

 

Till minne av villkorslös kärlek – Jonas Gardell

Lördag 29 september 9.30 – 9.50
Jonas Gardell i ett samtal om sin nya roman. En episkt böljande roman om en familj som kring sina hemligheter bygger de mest fantastiska legender. Om solidaritet och svek, humor och livsglädje och en smärta så stor att den får verkligheten att spricka. Jonas Gardell samtalar med Caroline Krook. I samverkan med Norstedts förlag

 

Ensam är inte stark – Niklas Kämpargård, Caroline Krook, Lars Wilderäng
Lördag 29 september 15.00 – 15.45 – Särskild seminariebiljett erfordras
Hur klarar man en naturkatastrof, en cyberattack som slår ut all ström eller någonting värre? Niklas Kämpargård som skrivit Krishandboken vet. Rejäla dunkar för färskvatten är bra, men den viktigaste förberedelsen är kanske att lära känna sina grannar? Niklas Kämpargård samtalar med biskop Caroline Krook och författaren Lars Wilderäng, en av Sveriges mest kända preppers och survivalists. Samtalet leds av Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén. I samverkan med Svenska kyrkan, Norstedts och Massolit

 

Om livskatastrofer

Lördag 29 september 17.30 – 17.50
Isländske Jón Kalman Stefánsson är aktuell med Asta, en berättelse om en starkt utlevande ung kvinna. Hur minns vi livskatastroferna, och hur överlever vi dem? Här samtalar han med Caroline Krook.
I samverkan med Weyler förlag

 

Sånna som du ska inte va här
Söndag 30 september 15.00 – 15.20
Stå-uppkomikern Marika Carlsson adopterades från Etiopien, växte upp i en kristen familj, blev fanatisk pingstvän, var homofob och förälskade sig i en annan kvinna. Här samtalar hon om sökandet efter rötter med Dan-Erik Sahlberg.
I samverkan med Forum

 

Bergmans tro och tvivel – Ludvig Lindelöf och Caroline Krook
Söndag 16.00 – 16.20
Ingmar Bergmans personliga tro var full av motsägelser. Ett samtal mellan Caroline Krook och Ludvig Lindelöf om Bergmans tro och tvivel speglat genom hans filmer.
I samverkan med Verbum förlag

 

En shtetl i Stockholm

Söndag 16.30 – 16.50
Kenneth Hermele föds och växer upp i en ”shtetl” på Södermalm i Stockholm under 1950-talet. Detta judiska samhälle inuti samhället skildrar han i boken En shtetl i Stockholm. Här i samtal med Dan-Erik Sahlberg.
I samverkan med Weyler förlag

Information

Börjar:
28 september, 2018 08:00
Slutar:
30 september, 2018 16:50
Adress:
Bokmässan i Göteborg
Göteborg, Sverige
Webbplats:
http://www.bokmassan.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang