Silence

Film och samtal på biograf Gröna ladan

På 1600-talet reser två jesuitiska präster till Japan där katolicismen förbjudits liksom alla andra utländska kontakter. De bevittnar förföljelsen av de kristna japanerna, av en regering som vill rensa bort allt västerländskt inflytande. De får själva utstå våld och förföljelse medan de reser runt för att hitta sin mentor och sprida kristendomen.
I flera decennier har regissören Martin Scorsese längtat efter att få brottas med frågorna kring tro, tvivel, Guds tystnad och martyrskap, ända sedan han läste Shusaku Endos roman Silence, ett upplägg som i stora drag ser ut som en religiös omgestaltning av Joseph Conrads ”Mörkrets hjärta”. Det handlar om att i flera bemärkelser överskrida den egna civilisationens gränser och ge sig in i ett okänt territorium med alla de risker det innebär.
Filmen Silence (2016), med bland andra Andrew Garfield och Liam Neeson i huvudrollerna, premiärvisades i Vatikanen innan världspremiären. Filmen tacklar frågor om martyrskap, förföljelse och kristen tro på ett sätt som få filmer gjort tidigare.

Information

Datum:
22 november, 2017
Tid:
19:00 - 21:30
Pris:
75kr
Plats
Gröna ladan, Gröna gränd 6, Sigtuna, Sverige
+ Google Map