Sigtunastiftelsen 100 år – Vilka förutsättningar har dialogen idag?

Jubileumsprogram fredag 9 juni 18.00 Medverkande: Björn Wiman, Lisa Irenius, Helle Klein, Dilsa Demirbag Sten, Anders Wijkman och duon Lisas

I år firar Sigtunastiftelsen sitt hundraårsjubileum. Sigtunastiftelsen tillkom i ett Sverige i stark förändring där behovet av en plats för dialog mellan oliktänkande var uppenbar. Idag, hundra år senare lyfts frågan om dialogens förutsättningar i ett öppet samtal på Sigtunastiftelsen som en del av Sigtunastiftelsens jubileumsfirande.

Medverkar gör bland annat Björn Wiman, Lisa Irenius, Helle Klein, Dilsa Demirbag Sten, Anders Wijkman och duon Lisas. (Lisa Långbacka och Lisa Rydberg).


– Vi lever idag i ett samhälle där vi nästan drunknar i kommunikation. Många av samtidens stora utmaningar delas också av många människor. Men innebär dagens medie- och kommunikationssamhälle att vi också faktiskt har dialog med varandra? Idag behövs kanske mer än någonsin platser där vi verkligen möter varandra i respektfull dialog. I 100 år har Sigtunastiftelsen varit en sådan plats, och behovet har knappast minskat, säger Sigtunastiftelsens direktor Alf Linderman.

I detta samtal lyfts frågan om dialogens förutsättningar idag och i framtiden samt vilken roll Sigtunastiftelsen och andra parter i det civila samhället har för dialogen i det offentliga rummet. Samtalet berör bland annat de etiska frågorna om människans syn på sig själv och naturen, samt hur dialogens förutsättningar ser ut i det mångkulturella och mångreligiösa samhället.  Samtalet är öppet för media och allmänhet.

Fri entré, föranmälan för garanterad plats.