Sigtunastiftelsen erbjuder elbilstaxi

Taxi-Sthlm-TeslaNu i Gröna November, den månad som besöksnäringen i Sigtuna har ett särskilt fokus på vårt gemensamma hållbarhetsarbete har Hotellen runt Sigtuna och Arlanda valt att erbjuda sina gäster elbilstaxi. Samarbetet kring detta sker genom den ideella föreningen till Nollzon.

– Nollzons mål är att skapa efterfrågan. När en så stark hotelldestination som Arlanda och Sigtuna efterfrågar elbilstaxi är signalen tydlig, vi behöver fler elbilar och fler snabbladdare, säger Roland Elander, chef för mobilitet på Sustainable Innovation som koordinerar initiativet. 

Sigtunastiftelsen, som är en del av Destination Sigtuna har tidigare satsat på laddstolpar. Tillsammans med andra hållbarhetsinitiativ inom besöksnäringen har detta lett till att Sigtuna förra året utsågs till en av de 100 mest hållbara destinationerna i världen.

– Idag har inte taxibolagen tillräckligt många elbilar för att våra gäster alltid ska få åka tyst och rent. Genom att som första hotelldestination ansluta oss till Nollzon hoppas vi kunna påverka taxibolagen att köpa fler elbilar, säger Camilla Zedendahl, vd för Destination Sigtuna.

Övriga hotell som också har anslutit sig är 1909 Sigtuna Stads Hotell, 32 rum & kök, Brook Hotels of Sweden, Best Western Arlanda Hotellby, Clarion Hotel Arlanda Airport, Good Morning Hotels Stockholm Arlanda, Hotell Kristina, IFL Kämpasten, Rosersberg Slottshotell, Sigtunahöjden Hotell & Konferens,  Stora Brännbo Konferens och Wenngarn.