Ylva Eggehorn visar Sigtunastiftelsen på Sigtuna Litteraturfestival

Berättar utifrån sin nya bok "Hamn för rebeller och änkenåder"

YlvaEggehornMaronsonUnder Sigtuna Litteraturfestival har du en unik möjlighet att med Ylva Eggehorn som ciceron få följa med på en litterär rundvandring som tar sin utgångspunkt i hennes nya bok  ”Hamn för rebeller och änkenåder – Sigtunastiftelsen och författarna”. Författaren och poeten Ylva Eggehorn kom till Sigtunastiftelsen i början av 70-talet och har sedan dess varit en flitigt sedd gäst genom åren. Nu i höst, den 15 augusti, kommer hon ut med boken Hamn för rebeller och änkenåder – Sigtunastiftelsen och författarna, en fascinerande och personlig skildring  av den författarborg som Sigtunastiftelsen kom att bli under större delen av 1900-talet. Hör hennes berättelse om möten mellan skapande genier och blyga debutanter, om författare som Sven Stolpe, Karin Boye, Lars Ahlin, Lars Widding med flera, som på många sätt präglades av sin tid på Sigtunastiftelsen. Genom deras närvaro och verksamhet formades Sigtunastiftelsen till en plats inte bara för det fria samtalet utan också för det fria skapandet och skrivandet.

Visningen ges söndagen den 23 augusti klockan 11.00 med samling i Olaus Petri-kapellet. Festivalbiljett gäller som entré men det är begränsat antal platser så vi råder er att vara på plats i god tid. 

Biljetter säljs i receptionen på Sigtunastiftelsen och via Sigtuna Litteraturfestivals hemsida.
Endagsbiljett  200 kr, tvådagarsbiljett 300 kr.

Fler programpunkter med Ylva Eggehorn under Sigtuna Litteraturfestival

Lördag 22 augusti 13.00 Hamn för rebeller och änkenoder – författarborgen i Sigtuna

Författarsamtal med Sigtunastiftelsens direktor Alf Linderman kring den nya romanen ”Hamn för rebeller och änkenoder – Sigtunastiftelsen och författarna.

(Festivalbiljett gäller som entré) 

Lördag 22 augusti 15.00 Imponderabilia – har vi råd med den ovägbara humanioran

Författarna Ylva Eggehorn, Agneta Pleijel och Håkan Nesser samtalar med kulturjournalisten Erik Schüldt om den ”ovägbara” litteraturen, om behovet av humaniora och om visionen av offentliga samtal om kultur och politik som inte hela tiden söker minsta gemensamma nämnare.

(Festivalbiljett gäller som entré) 

 

Hamn för rebeller och änkenåder ute 15 augusti – finns till försäljning under Sigtuna Litteraturfestival

 

Hamn för änkenåder och rebeller

Med ett personligt anslag, initierat men ändå lättbegripligt och med mycket värme och humor beskriver Eggehorn många av de möten hon upplevt med de författare som fann sin arbetsro och stimulans på Sigtunastiftelsen. Boken ger inte bara en inblick i ett rikt persongalleri av författare, den ger också en alldeles speciell vinkling av den svenska litteratur och idéhistorien under 1900-talet. Boken är illustrerad med unikt fotomaterial från Sigtunastiftelsens arkiv.

Mer om boken Hamn för rebeller och änkenåder – Sigtunastiftelsen och författarna

 

Relaterat innehåll

Filmer från Sigtuna Litteraturfestival 2016

Under Sigtuna Litteraturfestival 26 – 28 augusti fick lyssna till många intressanta författarsamtal. Vi har samlat de inspelningar som gjordes här på Sigtunastiftelsen. Fler samtal under litteraturfestivalen kan du se på www.sigtunalitteraturfestival.se Jag är en väldigt lycklig människa – John Ajvide och Dan-Erik Sahlbergh https://www.youtube.com/watch?v=JSD8_OF7Ie8&feature=youtu.be Gränser och gränslöshet i skuggan av ett krig – Samar Yazbek, […]

Filmer från Bokmässan i Göteborg

Sigtunastiftelsen bjöd på många spännande författarsamtal från Se Människan scenen under årets bokmässa i Göteborg. Vi tackar för i år och ser fram mot bokmässan 2016 som har yttrandefrihet som tema. Skenet bedrar – Lars Gustafsson och Dan-Erik Sahlberg Ett eget rum – Judith Kiros och Valerie Kyeyune Backström i samtal med Alf Linderman  Författarnas frizon […]