
- Detta evenemang har redan ägt rum.
Kulturhelg 22- 23 april

Välkommen till kulturhelg på Sigtunastiftelsen, en helg där du får njuta av musik, författarsamtal, härliga måltider och en rofylld atmosfär. Under helgen finns också möjlighet att ta del Marcus Wallströms konstutställning, vernissage lördag 13.00 – 16.00. Senare under lördagskvällen gästas vi av jazzmusikern Carl Bagge som spelar tillsammans med Jonas Kullhammar ( saxofon), Martin Höper, (kontrabas) och ”Chris Montgomery, (trummor). Söndagen bjuder på ett spännande författarsamtal med Niklas Ekdahl, författare och journalist.
I paketet ingår övernattning kulturprogram, eftermiddagskaffe, trerättersmiddag, frukost, förmiddagskaffe och lunch.
Del i dubbelrum: 2495 kr
Enkelrum: 2295 kr
Mer om Carl Bagge
Pianisten Carl Bagge är en av svensk jazz flitigaste musiker och arrangörer. Han är utbildad på Musikhögskolan i Stockholm och har spelat med några av landets främsta artister inom olika stilar, såsom Robyn, Rigmor Gustafsson och Jonas Kullhammar för att nämna några. Våren 2022 släppte Carl sin första soloskiva Visitor, som är ett resultat av mångåriga funderingar över ett eget projekt och som till slut blommade ut i nyskriven musik. Några av albumets låtar är tillägnade direkt till musiker eller kompositörer som gjort stort intryck på honom, såsom den brasilianske Hermeto Pascoal, Arthur Honegger som var en tonsättare under tidigt 1900-tal, trumpetaren Roy Hargrove, pianisten Kenny Kirkland, för att nämna några. Andra kompositioner är fritt tillägnade någon plats eller ett skede i livet. Till Sigtunastiftelsen kommer Carl Bagge denna kväll tillsammans med Jonas Kullhammar, saxofon, Martin Höper, kontrabas och Chris Montgomery, trummor.
Mer om Niklas Ekdahl
Niklas Ekdahl är född 1961 och uppvuxen i Kisa. Flera år i den militära säkerhetstjänsten och FN, en lång journalistkarriär, bl a som politisk redaktör på Dagens Nyheter och programledare i tv, har sedan dess tagit honom världen över. År 2009 lämnade han sitt uppdrag som politisk redaktör för Dagens Nyheter och övergick till eget företagande som fri skribent, författare, programledare, föreläsare och moderator. Hösten 2012 försökte han ta sitt liv i sviterna efter en allvarlig hjärnskakning, men undkom, vilket han berättade om i den hyllade memoarboken Hur jag
dog från 2016. Nu är Niklas Ekdahl aktuell med uppföljaren Hur vi levde – den gudomliga komedin om Sverige, där han vänder blicken från sig själv, mot samhället. Nutidens Sverige målas ofta i mörka färger, samtidigt visar statistiken att vi aldrig haft det bättre. Så vad är problemet? Hur vi levde beskrivs som ”en skallröntgen på fosterlandet, och en kärleksförklaring till Sverige som det är”. Med hjälp av forskning, anekdoter och historia tonas här fram en ny bild av världens bästa och sämsta nation. Möt Niklas Ekdahl i ett samtal med Sigtunastiftelsens programchef Dan-Erik Sahlberg.