Pilgrimspaket

Sigtunastiftelsen och dess klosterliknande byggnad är som gjord för pilgrimsvandrare. Ett lugn vilar över hela platsen och i den vackra Rosengården kan du koppla av efter en lång dags vandring. I detta erbjudande bor du i Refugiet, en vacker 30-tals villa med 16 enkelrum (alla med eget badrum) och tillgång till det vackra meditationsrummet Kryptan. Dessutom inrymmer Sigtunastiftelsen ett vackert kapell och en öppen friluftskyrka, tillgängliga för alla våra gäster.
För grupper om minst 10 personer erbjuder vi en dessutom en guidad visning av Sigtunastiftelsen utan extra kostnad. (Måste bokas i förväg.)

Sigtunastiftelsen ligger centralt i Sigtuna med 5 minuters promenad till Stora gatans caféer, butiker och historiska sevärdheter. Generös frukostbuffé, fritt WiFi och gratis parkering ingår i priset.

Pris inklusive frukost från 800 kr.

Bokas via mejl eller telefon. 08 592 589 19 bokningen@sigtunastiftelsen.se

Vandra Ingegerdsleden Roserberg – Sigtuna
Ingegerdsleden är en 11 mil lång pilgrimsled som går mellan Storkyrkan i Stockholm, via Mariakyrkan i Sigtuna, till Domkyrkan i Uppsala. Leden slingar sig genom Upplands vackra natur och sträckan, som delats in i 7 etapper, går på skogsstigar, gång- och cykelvägar och gamla landsvägar, mellan medeltidskyrkor, fornlämningar, gamla bondbyar, slott, herresäten och sjöar. Etapp 4 går mellan Rosersbergs slott och Sigtuna, en sträcka på 13 kilometer..

Vandringsleden invigdes 2014 och i samband med invigningen lanserades även boken med samma namn. Boken innehåller vägbeskrivningar, kartor och korta texter om historiska platser och händelser längs vägen. Den kan laddas ner som pdf eller köpas i församlingar i Stockholms och Uppsala stift.

Ladda ner boken här

Bokningen

 08 592 589 00
 info@sigtunastiftelsen.se