Arkivarie (Vikariat )

Med anledning av tjänstledighet utlyses ett vikariat för tjänsten som ansvarig för Sigtunastiftelsens arkiv och klipparkiv (75-100%) 

Sigtunastiftelsens arkiv är ett av Sveriges största pressarkiv med ca fyra miljoner tidningsklipp. Arkivet erbjuder student- och forskarservice, både internt till Sigtunastiftelsens gäster och externt inom kommunen och nationellt. Arkivet samverkar också med Sigtunastiftelsens bibliotek kring en mängd program i form av seminarier, föreläsningar och utställningar.

Tillsammans med en arkivassistent ger du service, råd och stöd till forskare, författare, studenter och andra brukare. Utöver detta ingår arkivarbete såsom att ta emot, ordna, förteckna och gallra handlingar, besvara förfrågningar, lämna ut handlingar och tillgängliggöra arkivmaterial.

Vem är du?
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning med minst 40 hp i arkivvetenskap och goda kunskaper om det regelverk som styr arkiv- och informationshantering. Vi ser gärna att du har en god allmänbildning och tidigare erfarenhet av arkivarbete och av verksamhetsbaserad informationsredovisning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • arbete med digital informationshantering och digitalt bevarande.
  • Acrobat Pro, skanning och OCR-bearbetning av texter.
  • att leda projekt.

Du måste ha mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi förutsätter att du har  god datorvana och goda IT-kunskaper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du självständig, samarbetsinriktad, ordningsam och strukturerad. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera effektiva lösningar. Du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt utifrån verksamhetens behov och förutsättningar. Du är drivande och ser möjlighet till utveckling och förändring. Då rollen innebär att du arbetar i ett team bestående av andra kollegor är det viktigt att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och bidrar till en god arbetsmiljö.
 

  • Vikariatet gäller från 1 maj 2023 – 31 maj 2024
  • kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma

Din ansökan skickar du till: ansokan@sigtunastiftelsen.se
Märk din ansökan ”Arkivarie”.

Frågor besvaras av

Anders Claesson, bibliotekschef, Sigtunastiftelsen; anders.claesson@sigtunastififtelsen.se