Biblioteksassistent

Biblioteksassistent (50-75%) särskild visstidsanställning – ”projektanställning” – till 2024-12-30.  

Sigtunastiftelsens bibliotek

Sigtunastiftelsens bibliotek är ett av Sveriges största privata bibliotek med ca 150 000 volymer. Biblioteket är ett specialbibliotek inom humaniora, religion och samhälle och samverkar med Sigtuna kommuns bibliotek i ett gemensamt katalogsystem samt Sigtuna folkhögskola och Sigtunaskolan humanistiska läroverket. Sigtunastiftelsens arkiv innehåller ett av Sveriges största pressarkiv samt person- och verksamhetsarkiv. Bibliotek och arkiv erbjuder service till allmänhet och skolor, studenter och forskare, både internt till stipendiater och gäster och externt till kommun och nationellt. Biblioteket är en öppen forskar- och studiemiljö, men används också som offentligt kulturrum med program i form av seminarier, föreläsningar, konserter och utställningar. Personalen är en viktig del av Sigtunastiftelsens ideella verksamhet inom Kultur och Bildning (KB).

Biblioteksassistent

Tillsammans med ansvarig bibliotekarie och en biblioteksassistent (75%) ger du service till studenter och forskare, stipendiater och gäster, allmänhet och skola. Huvuduppgifterna är traditionella: utlån och service i lånedisken, hantering av reservationer i BookIt och fjärrlån i LIBRIS, katalogisering, bokuppsättning, hyllsignum, lagning, magasinering etc. I denna tjänst kompletterar du den andra assistenten i servicedelen och kan även få jobba en del med katalogisering/lokalisering av donationer. Du assisterar även vid behov på bibliotekets kulturprogram inom Kultur och Bildning (KB). Biblioteket har öppet dagtid på vardagar och bibliotekets kulturrum även vissa kvällar.

Vem är du?

Vi söker dig med minst 3-årig gymnasieutbildning, men helst någon form av eftergymnasial utbildning med administrativ och/eller kulturell inriktning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av och kunskap om:

  • biblioteksarbete och gärna även erfarenhet inom service och kultur.
  • bibliotekssystemen BookIt och LIBRIS.
  • god litteraturkunskap.

Du ska ha god datorvana och goda IT-kunskaper liksom goda kunskaper i svenska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som självständighet, samarbetsförmåga, noggrannhet, ordningssinne liksom en vilja att utvecklas och lära dig nytt. Då biblioteket förutom att vara ett specialbibliotek med bred service, även är ett offentligt studie- och kulturrum, samverkar med arkivet och är en del av Sigtunastiftelsens övriga verksamhet, värdesätts en god servicekänsla och lyhördhet mot låntagare och gäster med olika informations- och servicebehov. Då rollen innebär att du arbetar i ett team bestående av andra kollegor är det viktigt att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och bidrar till en god arbetsmiljö.

När?

Tjänsten är en särskild visstidsanställning – ”projektanställning” – på 50% till 75% fram till årsskiftet 2024/25, med möjlighet till förlängning.

 

Ansökan: Senast 1 mars. Ställd till: ansokan@sigtunastiftelsen.se

Frågor kan ställas till bibliotekschef Anders Claesson: anders.claesson@sigtunastiftelsen.se ; 08-592 589 07.