Sigtunastiftelsen söker biblioteksassistent

Sigtunastiftelsens bibliotek är ett av Sveriges största privata bibliotek med ca 160 000 volymer. Biblioteket är ett kulturhistoriskt specialbibliotek på Sigtunastiftelsen inom humaniora, religion och samhälle och samverkar med Sigtuna kommuns bibliotek i ett gemensamt katalogsystem samt Sigtuna folkhögskola och Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Här finns också Sigtunastiftelsens arkiv med ett av Sveriges största pressarkiv med ca fyra miljoner tidningsklipp samt person- och verksamhetsarkiv. Bibliotek och arkiv erbjuder service och miljö för studier, forskning och kultur, folkbildning och bildning både internt mot Sigtunastiftelsens forskare, författare och gäster och externt mot kommunens invånare och nationellt. Biblioteket används som offentligt kulturrum med program i form av seminarier, föreläsningar, konserter och utställningar. Bibliotek och arkiv utgör en viktig del av Sigtunastiftelsens ideella verksamhet inom Utbildning, Forskning och Kultur (UFK).

Nu förstärker vi inför framtiden och söker:

Biblioteksassistent (75-100%)

Tillsammans med ansvarig bibliotekarie ger du service till studenter och forskare, skolelever och allmänhet samt besökare och gäster. Du assisterar även vid behov i det samverkande arkivet och på  kulturprogram. Jämte denna bredare assisterande service är arbetsuppgifterna traditionella i nära samarbete med bibliotekarien: utlån och service i lånedisken, hantering av lokala reservationer i BookIT och fjärrlån i LIBRIS, bokuppsättning, magasinering, katalogisering etc. Biblioteket har öppet dagtid på vardagar och kulturrummet även vissa kvällar och helger.

Vem är du?

Vi söker dig med någon form av eftergymnasial utbildning med administrativ och/eller kulturell inriktning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av och kunskap om:

  • biblioteksarbete och erfarenhet inom kultur och service.
  • bibliotekssystemen BookIt och LIBRIS.
  • god litteratur- och omvärldskunskap.

Du ska ha god datorvana och goda IT-kunskaper liksom goda kunskaper i svenska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som självständighet, samarbetsförmåga, noggrannhet, ordningssinne liksom en vilja att utvecklas och lära dig nytt. Då biblioteket förutom att vara ett specialbibliotek med bred service, även samverkar med arkivet, är ett offentligt kulturrum samt är en del av Sigtunastiftelsens övriga verksamhet, värdesätts en god servicekänsla och lyhördhet mot låntagare och gäster med olika informations- och servicebehov samt intresse för kultur och service. Då rollen innebär att du arbetar i ett team bestående av andra kollegor är det viktigt att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och bidrar till en god arbetsmiljö.

För tjänsten gäller:

– 75-100% tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

– sista ansökningsdag 2022-01-16

– tillträde enligt överenskommelse

– kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma

 

Din ansökan skickar du till: ansokan@sigtunastiftelsen.se

Märk din ansökan ”Biblioteksassistent”

 

Frågor besvaras av:

Dan-Erik Sahlberg, chef för Kultur & Bildning, Sigtunastiftelsen; dan-erik.sahlberg@sigtunastiftelsen.se, tel 0708-931628

Anders Claesson, chef för Bibliotek & Arkiv, Sigtunastiftelsen; anders.claesson@sigtunastififtelsen.se, tel 08-592 589 07