Åke Bonnier ny ordförande för Sigtunastiftelsens styrelse

12 januari, 2022

Åke Bonnier har valts till ny styrelseordförande för Sigtunastiftelsen. Åke Bonnier är biskop i Skara stift och tidigare ledamot i Sigtunastiftelsens styrelse.

– Jag är väldigt glad för och hedrad över att få efterträda biskop Caroline Krook i detta viktiga och roliga uppdrag och jag ser mycket fram emot att få samarbeta med direktorn och ledamöterna i styrelsen. Sigtunastiftelsen är ju ett fantastiskt sammanhang där så mycket viktigt och inspirerande sker tack vare alla strålande medarbetare.

Sigtunastiftelsen är en privat stiftelse som inledde sin verksamhet 1917. Sigtunastiftelsens förste ledare Manfred Björkquist ville skapa en plats för en öppen och respektfull dialog kring samtidens frågor utifrån en kristen humanistisk värdegrund och Sigtunastiftelsen har under 100 års tid varit en viktig arena för dialogen mellan kyrka, kultur och samhälle. Sigtunastiftelsen bedriver idag kultur, forskning samt hotell och konferensverksamhet. Inom dessa områden präglas verksamheten av Sigtunastiftelsens identitet och uppdrag.

Åke Bonnier tillträdde som ordförande vid årsskiftet och efterträdde då Caroline Krook, tidigare biskop i Stockholms stift. Caroline Krook hade då varit Sigtunastiftelsens ordförande sedan 2012.

– Sigtunastiftelsen är en fristående organisation med nära relationer till många andra sammanhang. Svenska kyrkan har varit en viktig partner ända sedan Stiftelsens tillkomst, inte minst därigenom att dåvarande ärkebiskop Nathan Söderblom var en av Stiftelsens grundare. Caroline Krook har på ett förtjänstfullt sätt personifierat Stiftelsens relation till Svenska kyrkan, och vi gläder oss nu över att hon efterträds av biskop Åke Bonnier. Det innebär kontinuitet, men samtidigt nya intryck då vi berikas av Åkes kompetens och erfarenheter, säger Sigtunastiftelsens direktor Alf Linderman.

 

Presskontakt:

Sofia af Geijerstam, kommunikationschef Sigtunastiftelsen
sofia.af.geijerstam@sigtunastiftelsen.se 073 593 55 68

 

200407 Skara
Biskop Åke Bonnier