Fest, högtid & bröllop

Sigtunastiftelsen är en underbar plats för livets alla högtider. Här finns allt samlat på ett och samma ställe och ni har alla möjligheter att sätta er egen prägel på dagen. Här finns både ett stämningsfullt kapell, en magnifik friluftskyrka och en vacker Rosengård som skapar en oförglömlig atmosfär. I den Italieninspirerade byggnaden ryms både en vacker matsal, en festvåning för bankettmiddagar och ett hotell som gör det möjligt för långväga att gäster att stanna kvar över natten. Vi har inte mindre än 62 gästrum att välja mellan där alla är individuellt inredda med en egen karaktär.

Frågor & svar

Att arrangera en högtidsstund kräver en noggrann planering. Som en hjälp i uppstarten har vi sammanställt ett antal frågor och svar.

Kan vi hyra en lokal eller hela hotellet och ordna festen/ mat / dryck själva? 

Nej, man får varken ta med sig mat eller dryck till oss. Vi ordnar allt åt er så ni kan njuta av dagen.

 

Vi vill bara komma till er och fota oss, behöver vi tillstånd eller tillåtelse?

Ja, om ni endast vill använda Sigtunastiftelsens lokaler för fotografering tillkommer en grundavgift. Kontakta vår kommunikationschef via mail för att boka en tid sofia.af.geijerstam@sigtunastiftelsen.se.

 

Får man gifta sig borgerligt på Sigtunastiftelsen? 

Självklart! Dock inte i kapellet eller i Friluftskyrkan. Men gärna i tex Rosengården eller i en av våra många vackra lokaler.

 

Kan man endast ha vigsel på Sigtunastiftelsen, utan att ha fest? 

Absolut. Vi tar en grundavgift för den lokal eller plats ni väljer att ha ceremonin på.

 

Har ni en präst som kan viga oss eller döpa vårt barn? 

Vår kaplan Kerstin Dillmar kan finnas tillgänglig. Kontakta bokningen så skickar vi en förfrågan vidare till henne,

 

Hur länge är det öppet på natten? 

Vi har tillstånd till kl 01:00. Vi kan ansöka om att ha öppet till kl 03:00 mot en avgift på 5000 kr per timme efter 01:00.

Nyheter

Exklusiv pop-up vigsel 14 maj
24 mars, 2022

Efter förra årets succé arrangeras återigen en exklusiv pop-up vigsel på Sigtunastiftelsen av Atelier M&K! Pop-up vigslar är för de par som inte vill gifta sig på ett stadshus eller i ett rådhus utan istället önskar säga JA! till varandra på en vacker plats tillsammans med sina närmsta och slippa onödig stress eller oro kring logistik och planering Det här vill ni inte missa!

 

För mer nyheter besök vårt Pressrum