Konferens och möten

Välkommen till Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens. Redan 1917 när Sigtunastiftelsen grundades, fanns här en tanke om att skapa bästa möjliga förutsättningar för möten, något vi lever efter än idag. Med det strategiska läget i centrala Sigtuna och endast 17 minuter till Arlanda Flygplats, har du både småstadens idyll och hela världen inom räckhåll.

Utvald av Svenska Möten.
Att Sigtunastiftelsen är utvald av Svenska Möten innebär en garanti för dig som kund att vi möter höga kvalitetskrav och är certifierade enligt Svenska Mötens kvalitetssystem.  Vi är proffs på att guida dig till bättre möten. Sigtunastiftelsen äger Svenska Möten tillsammans med ca 130 andra utvalda mötesanläggningar runt om i Sverige. Liksom övriga anläggningar är vi miljömärkta samt medlemmar i branchorganisationen Visita. Läs mer på www.svenksamoten.se

Mötestjänster
Sigtunastiftelsens konferensrum är utrustade med den senaste konferenstekniken. Vid specifika behov hyr vi in den extra teknik ni behöver för just ert möte.

Sigtunastiftelsens olika mötesmiljöer skapar kreativa möten. Utmana gruppen till gemensam ”Tystad i Kryptan”, andas frisk luft under en ”Walk and Talk” eller boka vår bastuavdelning för nedvarvning efter en lång mötesdag. Tillsammans planerar vi möten för små eller stora grupper, digitala hybridmöten med senaste teknologin eller kortare affärsluncher i avskildhet.

Välkommen med din förfrågan så planerar vi och skapar ett möte som passar just dig och ditt företag eller arbetsgrupp.

Konferenspaket

Lokaler

Kreativitet, öppenhet och eftertanke är ledord för oss på Sigtunastiftelsen och vi gör vårt bästa för att detta ska prägla ditt möte.

I vår labyrintiska byggnad finns många unika mötesmiljöer med generösa sällskapsytor både inomhus och utomhus. Vi erbjuder ett tjugotal konferenslokaler med olika karaktär, storlek och planlösning.
Utrustning – samtliga är utrustade med trådlös uppkoppling, whiteboard, projektor, frukt, vatten och annat material som du och din grupp kan behöva.

Vår största lokal har kapacitet för 180 personer och vårt hotell har 62 gästrum och 92 bäddar.

Grupprum – Sigtunastiftelsen har utöver sina konferenslokaler flera mindre grupprum att välja mellan. Exempel på dessa är Tallen, Quisten, Björken och Magnolian. Dessa rum lämpar sig väl för grupparbeten och samtal för upp till 8 personer.

Klicka på namnen i tabellen nedan för att få mer information om respektive konferenslokal.

Konferenslokal m2 Bio-sittning U-bord / Styrelse Skolsittning
Stora salen 145 180 36 96
Framtiden 71 60 26 48
Karaktären 56 40 14 24
Forum 52 40 16 30
Tacksamheten 65 40 18 30
Toleransen 59 40 24 32
Insikten 39 - 10 -
Refugiet 45 30 20 20
Rådsalen 42 - 12 -
Altanrummet 25 - 12 -
Ekström 14 - 8 -
Glädjen 19 - 8 -
13 Konferensrum
62 Gästrum
92 Bäddar

Mat & dryck

Mat och dryck är en viktig del av upplevelsen under en konferens på Sigtunastiftelsen.

I vår KRAV-märkta restaurang lägger vi stor vikt vid att laga mat från grunden med mycket grönt på tallriken, ekologiskt eller närproducerade råvaror så långt det är möjligt och menyer som följer årstidernas skiftningar. Vår bagare ser självklart också till att det alltid finns nybakat bröd till frukost och härliga bakverk som håller energinivåerna på topp under kaffepausen.

Lunchen är generös med många gröna alternativ samt fisk eller kött.

Middagen består av en fast trerättersmeny.

Vår sommelier rekommenderar gärna lämplig dryck från vårt vin- och ölsortiment som förhöjer er måltidsupplevelse.

Varmt välkomna till bords!

Rundvandring

Sigtunastiftelsen är en stor och spännande byggnad med många rum att upptäcka.

Konferensaktiviteter

Arbete och avkoppling i en bra blandning är ofta den mest effektiva konferensen. Vi hjälper er gärna att ordna aktiviteter efter era önskemål. Här är några exempel på vad vi kan erbjuda – men tveka inte att utmana oss. Kontakt: 08 592 589 00, info@sigtunastiftelsen.seNyheter

Sigtuna lanserar ny modell för trygga möten
9 september, 2020

I dessa tider då många känner osäkerhet över hur man kan och får mötas har Destination Sigtuna i samverkan med mötesanläggningarna i Sigtuna, Hyper Island och epidemiologiprofessor Anders Ekbom från Karolinska Institutet tagit fram ”Sigtunamodellen” en helt ny standard för arrangemang av fysiska möten.

 

För mer nyheter besök vårt Pressrum