Ekumeniskt samtal om våldsmotstånd och fredslängtan

8 september, 2021

16 – 17 september bjuder Kristna Fredsrörelsen och Sigtunastiftelsen in till en ekumenisk dialog om hur tro och övertygelse kan förändra världen. Dygnet inleds med ett öppet kvällsprogram på Sigtunastiftelsen där författaren och diakonen Anna Ardin med flera, medverkar under rubriken ”Att söka ett språk för kraft och mod”.
Följande dag hålls seminarier och fördjupande samtal med ett tiotal olika röster för trosbaserade organisationer, forskare och skribenter kring några av vår tids stora utmaningar som allmänheten kan ta dela av  via webbsändningar.

– För hundra år sedan spelade folkrörelser och andra delar av det civila samhället en
avgörande roll för samhällsutvecklingen. De stora väckelserörelserna är bara ett exempel. Behovet av det civila samhällets dialog kring samtidens utmaningar är inte mindre idag, och det gäller inte minst de sammanhang som har tro och övertygelse som utgångspunkt. Civilsamhällets dialog kan sedan berika politiska processer kring fred och konflikt” säger Alf Linderman, direktor på Sigtunastiftelsen.

– Fred är vägen till fred. Tillsammans kan vi göra skillnad och vi vill skapa ett forum där vi kan mötas och få upp ögonen för alla de möjligheter som finns. Vi ska samtala om och sätta ord på den kraft som finns i gemensamma lösningar för fred och hållbarhet” säger Lotta Sjöström Becker, generalsekreterare på Kristna Fredsrörelsen.

Medverkande
Anna Ardin – författare och diakon i Equmeniakyrkan
Eva-Maria Munck – musiker och teolog
Ingrid Inga – ordförande samiska rådet i Svenska kyrkan
Karin Wiborn – kyrkoledare Equmeniakyrkan
Peter Halldorf – författare och pastor i Pingströrelsen
Pella Thiel – medgrundare End Ecocide Sweden
Celina Falk – Svenska kyrkans representant i Kyrkornas världsråds centralkommitté
Isak Svensson – professor i fred och konflikt vid Uppsala universitet
Fredrika Gårdfeldt – präst, aktiv i nätverket Svenska präster och pastorer mot kärnvapen, styrelseledamot i Kristna Fredsrörelsen
Peter Weiderud – politiker och journalist samt direktör för Svenska institutet i Alexandria, UD

Anmälan till det öppna kvällsprogrammet på Sigtunastiftelsen 16 september

Anmälan till de webbsända seminarierna den 17 september

Presskontakt:
Nathaly Salas, Kristna Fredsrörelsen nathaly.salas@krf.se 0730–344822