Matilda Gustavsson medverkar under Sigtuna Litteraturfestival

3 december, 2019

Söndag 9 maj är det återigen dags för Sigtuna Litteraturfestival. En av de medverkande författarna är Matilda Gustavsson, högaktuell med boken ”Klubben” som belyser maktstrukturen i kulturvärlden. Matilda Gustavsson var författarstipendiat på Sigtunastiftelsen 2016 och slog igenom med sitt banbrytande reportage om den så kallade Kulturprofilen hösten 2017.

– Sigtuna Litteraturfestival har gjort sig känd för att värdera det lite djupare, existentiella samtalet om litteratur och samhälle. Min bok ”Klubben” är för mig ett existentiellt projekt som handlar om att skriva fram en mänsklig erfarenhet som vi behöver prata mycket mer om. Därför ser jag fram mot att få vara en del av samtalen på Sigtuna Litteraturfestival, säger Matilda Gustavsson.

Under Sigtuna Litteraturfestival 2020 blir det även ett gästspel från Internationell författarscen som vanligen har sin hemvist på Stadsteatern i Kulturhuset.

– Vi är otroligt stolta och glada över att Matilda Gustavsson och Internationell författarscen väljer att komma till Sigtuna Litteraturfestival. Vår festival är känd för att ta upp högaktuella ämnen och spännande programpunkter, vilket vi fortsätter att leverera, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival på Destination Sigtuna.

Biljetter säljs på festivalens hemsida från och med 1 december www.sigtunalitteraturfestival.se