Sigtunastiftelsen diplomeras för ekologisk mat

15 november, 2018

Sigtunastiftelsen har belönats med diplom i Ekoutmaningen 2018 för sin satsning på ekologisk mat. Idag är hela 42 procent av den mat som serveras på Sigtunastiftelsen ekologisk.

– Det är särskilt glädjande med tanke på den medvetna satsning vi gör på att utveckla just detta, säger Sara Klingberg, hotell och konferenschef på Sigtunastiftelsen.

I Sigtunastiftelsens restaurang har det skett en stor förändring de senaste åren som inte bara handlar om att öka andelen ekologiska råvaror. Restaurangen har Kravmärkts och det finns också ett större utbud av gröna rätter, både till lunch och middag. När Sigtunastiftelsens souschef Morgan Fredriksson tävlade i Årets Kock valde han exempelvis att anta utmaningen med en helt vegetarisk rätt. Nytt är också att Sigtunastiftelsen två gånger om året erbjuder en helt vegetabilisk avsmakningsmeny baserad på säsongens råvaror.

– Det är verkligen roligt att kunna erbjuda våra gäster en helt grön gourmetupplevelse och det här diplomet inspirerar oss att jobba vidare med hållbarhetsfrågor och utveckla både det gröna och det ekologiska i vår restaurang, säger Sara Klingberg.

Ekoutmaningen är ett initiativ där Sigtuna Kommun i samverkan med Ekomatcentrum verkar för ett ökat fokus på matproduktion som gynnar miljö, klimat, hälsa och en rättvis handel. Ekoutmaningens diplom delas ut till de restauranger och livsmedelsbutiker som har varit föregångare i branchen.