Sigtunastiftelsen söker kaplan

25 februari, 2020

Sigtunastiftelsen är en hundraårig, privat stiftelse med kristen humanistisk värdegrund. Stiftelsen har idag en omfattande kultur, bildnings- och forskningsverksamhet med fokus på reflektion kring samtidens utmaningar. I Refugiet bedrivs retreatverksamhet som en viktig del av Stiftelsens identitet och uppdrag. Inom ramen för verksamheten finns också en hotell- och konferensanläggning.

Arbetsuppgifter:

Som kaplan ansvarar du för att planera och genomföra Sigtunastiftelsens retreatverksamhet. Du ansvarar också för Stiftelsens gudstjänst- och andaktsliv samt medverkar som en aktiv resurs i Sigtunastiftelsens ideella verksamhet inom utbildning, forskning och kultur (UFK). Det kan exempelvis innebära medverkan vid kurser och konferenser, samt vid introduktion och välkomnande av gästande besökare och grupper.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som präst i Svenska kyrkan eller motsvarande. Du har erfarenhet av att leda retreater samt ett intresse för interreligiösa och ekumeniska dialoger, liksom för dialogen mellan kultur, vetenskap och tro.

Som person är du både självgående och serviceinriktad. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt men trivs också med att arbeta tillsammans med andra. Du har också den flexibilitet som krävs i ett arbete där omständigheterna både är varierande och föränderliga.

Form: Tillsvidareanställning

Omfattning: 50 %

Tillträde: 1 september

Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Din ansökan vill vi ha senast: 2020-03-30

För frågor om tjänsten kontakta: Direktor Alf Linderman, alf.linderman@sigtunastiftelsen.se

Maila din ansökan till: ansokan@sigtunastiftelsen.se