Sigtunastiftelsen söker ny direktor

10 augusti, 2022

Sigtunastiftelsen är en hundraårig privat stiftelse med kristen humanistisk värdegrund. Stiftelsen har idag en omfattande kultur, bildnings- och forskningsverksamhet med fokus på reflektion kring samtidens utmaningar. Sigtunastiftelsen driver också en framstående hotell- och konferensanläggning. Då nuvarande direktor går i pension vid årsskiftet söker vi hans efterträdare. Tjänsten omfattar heltid med tillträde 1 januari 2023.

Ansvarsområde:
Som direktor är du ytterst ansvarig för hela Sigtunastiftelsens verksamhet som du leder i nära samverkan med Stiftelsens ledningsgrupp. Ditt uppdrag är att tillsammans med styrelse och medarbetare fortsätta att utveckla Sigtunastiftelsen utifrån dess uppdrag och värderingar samt omsätta detta i konkreta projekt och verksamheter. Du har också ett övergripande ansvar att förse organisationen med rätt resurser, både när det gäller medarbetare och ekonomi.

Du är drivande i arbetet att bygga en väl fungerande organisationskultur och har förmågan att förmedla och inspirera för en gemensam vision och affärsstrategi som utgår från Stiftelsens värdegrund. Sigtunastiftelsen har ett unikt hundraårigt arv att förvalta där dess uppdrag tolkas, formuleras och konkretiseras i varje ny tid. Det innebär att du som direktor har en viktig representativ och nätverkande roll, men också att du tar en aktiv del i programverksamheten och ständigt söker nya och utökade samarbeten med för Sigtunastiftelsen intressanta parter.

Din bakgrund:
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av ledarskap och en utpräglad humanistisk ådra. Du har ett starkt intresse för kultur och vetenskap men också en gedigen kunskap om ekonomiska samband och en god förmåga att utläsa och analysera siffror. Som ledare är du lyssnande, trygg i dig själv med stor tillit till dina medarbetare. Du samverkar gärna med andra, har lätt för att ta beslut och en stark förmåga att inspirera till ett positivt arbetsklimat. Sigtunastiftelsen har en omfattande forskningsverksamhet med flera samarbeten med universitet och högskolor, både i Sverige och utomlands. Därför ser vi gärna att du har en forskarbakgrund, men det är inget krav. Internationell erfarenhet är också meriterande. Sigtunastiftelsen har en kristen humanistisk värdegrund och vi förväntar oss därför att du bekänner dig till den kristna tron.

Form: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 1 januari 2023

I denna rekrytering samarbetar vi med K2Search. För frågor om tjänsten kontakta: Rekryteringskonsult Catharina Kramer via catharina.kramer@k2search.se
eller Searchspecialist Stina Torell på stina.torell@k2search.se

Då vi jobbar med löpande urval så ser vi fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Din ansökan kommer självklart behandlas konfidentiellt.

Länk för ansökan via K2Search