Stora namn och starka samtal under Sigtuna Litteraturfestival

23 januari, 2020

Lördag 9 maj är det återigen dags för Sigtuna Litteraturfestival och redan nu står det klart att det blir ett program med många stora namn och flera starka samtal. Matilda Gustavsson, Vigdis Hjorth, Allan Linnér, Linda Skugge, Jan Guillou och Annelie Jordahl är bara några av de författare som gästar Sigtuna stad under denna dag.

– Årets program växer just nu fram och innehåller många intressanta författare och programpunkter. Att använda Sigtuna stad som litteraturfestivalens arena skapar en intimitet och närhet mellan festivalbesökarna och författarna som är svår att hitta någon annan stans. Vi vet sedan tidigare år att den unika och öppna atmosfären är mycket uppskattad bland våra besökare, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival på Destination Sigtuna.

Programmet i sin helhet släpps i slutet av mars och precis som tidigare år bjuder litteraturfestivalen in publiken till enskilda författarmöten och samtal mellan författare. Litteraturen som samhällskraftSkrivande och sorgDystopi och hopp i samtidslitteraturen, Litteraturen som en olycklig kärlekshistoria och Andlighetens återkomst i den unga litteraturen, är några spännande programpunkter. Sammantaget planeras för ett tjugotal författarsamtal under festivalen.

För mer information och biljettköp, www.sigtunalitteraturfestival.se.