Restaurang

I restaurangen på Sigtunastiftelsen njuter du av vällagad mat och goda drycker i en vacker, avkopplande miljö. Under den varmare delen av året kan du njuta av att sitta i vår vackra Rosengård. Endast 5 minuters promenad till Stora gatan i Sigtuna.

Restaurangen är abonnerad och därmed stängd för övriga gäster under följande datum:
18 och 25 augusti samt  1 och 15  september

Måndag – lördag från klockan 15.00  Bordsbokning 08 592 589 00

Kryddig pumpasoppa med chili, lime och ostcrème (L)
Spicy pumpkin soup with chilli, lime and cheese paste 125 kr

 

Varm toast med stuvade champinjoner, fläskfilé och stekt ägg (G, L)
Warm toast with creamed mushrooms, pork tenderloin and fried egg 135 kr/195 kr

 

Sallad med egengravad lax, dillsmörcrème med hackat ägg och Västerbottensostflarn (G, L)
Gravlax (cured salmon) salad with a dill butter dressing with chopped eggs and cheese flakes 115 kr/175 kr

 

Sigtunastiftelsens räksmörgås (G, Ä/E)
The Sigtuna Foundation’s open shrimp sandwich 155 kr

 

Biff Rydberg med klassiska tillbehör (L, Ä/E)

Cubed tenderloin steak with diced potatoes, onions and egg yolk 220 kr

 

Kravmärkt lammentrecôte med getostgratinerad råstekt potatis och rosmarinsky (L)
Organic lamb ribeye steak, raw fried potatoes with gratinated goat cheese and a rosemary jus 265 kr

 

Torskrygg med ramslökssås, morotsterrin och riven pepparrot (L)
Cod fillet with wild garlic sauce, carrot terrine and fresh horseradish 245 kr

 

Hirsbiff med saltbakad rotselleri och tomatkompott
Millet veggie burger with salt baked celeriac and tomato compote 175 kr

 

Omelett med ost och rökt skinka (L, Ä/E)
Cheese & smoked ham omelette 125 kr

 

Frusen chokladmousse med salt kola, krossade drömmar och hallonsås (L)
Frozen chocolate mousse with salted caramel, crushed vanilla cookies and raspberry sauce 115 kr

 

Osttallrik (L)
Cheese platter 120 kr

 

Dagens dessert
Today’s dessert 125 kr

 

(L) – laktos/lactose
(G) – gluten
(S) – skaldjur/shellfish
(Ä)/(E) – ägg/egg

 

Nyfiken på vad som serveras till middag? Vår kökschef Toni Håkansson presenterar veckans middagsmeny.

Vår strävan är göra måltiden till en välkomponerad helhet. Varje dag väljer vår sommelier ut viner som passar kvällens middagsmeny.