Restaurang

I restaurangen på Sigtunastiftelsen njuter du av vällagad mat och goda drycker i en vacker, avkopplande miljö. Under den varmare delen av året kan du njuta av att sitta i vår vackra Rosengård. Endast 5 minuters promenad till Stora gatan i Sigtuna.

Restaurangen abonnerad och därmed stängd för övriga gäster under följande datum:
14 juni, 11 augusti och 1 september

Måndag – lördag från klockan 15.00  Bordsbokning 08 592 589 00

Kryddig pumpasoppa med chili, lime och ostcrème (L)
Spicy pumpkin soup with chilli, lime and cheese paste                                                            125 kr

Varm toast med stuvade champinjoner, fläskfilé och stekt ägg (G, L)                               halv/hel
Warm toast with creamed mushrooms, pork tenderloin and fried egg                     135 kr/195 kr

Sallad med egengravad lax, dillsmörcrème med hackat ägg och Västerbottensostflarn (G, L)
Gravlax (cured salmon) salad with a dill butter dressing with chopped eggs                halv/hel           and cheese flakes                                                                                                                      115 kr/175 kr

Sigtunastiftelsens räksmörgås (G, Ä/E)
The Sigtuna Foundation’s open shrimp sandwich                                                                        155 kr

Biff Rydberg med klassiska tillbehör (L, Ä/E)
Cubed tenderloin steak with diced potatoes, onions and egg yolk                                           220 kr

Kravmärkt lammentrecôte med getostgratinerad råstekt potatis och rosmarinsky (L)
Organic lamb ribeye steak, raw fried potatoes with gratinated goat cheese                                             server with a rosemary jus                                                                                                                265 kr

Torskrygg med ramslökssås, morotsterrin och riven pepparrot (L)
Cod fillet with wild garlic sauce, carrot terrine and fresh horseradish                                   245 kr

Hirsbiff med saltbakad rotselleri och tomatkompott
Millet veggie burger with salt baked celeriac and tomato compote                                          175 kr

Omelett med ost och rökt skinka (L, Ä/E)
Cheese & smoked ham omelette                                                                                                          125 kr

Frusen chokladmousse med salt kola, krossade drömmar och hallonsås (L)
Frozen chocolate mousse with salted caramel, crushed vanilla cookies                                                       and raspberry sauce                                                                                                                              115 kr

Osttallrik (L)
Cheese platter                                                                                                                                          120 kr

Dagens dessert
Today’s dessert                                                                                                                                        125 kr

 

L – laktos/lactose  G – gluten   Ä/E – ägg/egg   S – skaldjur/shellfish   M/A – mandel/almond

 

Nyfiken på vad som serveras till middag? Vår kökschef Toni Håkansson presenterar veckans middagsmeny.

Vår strävan är göra måltiden till en välkomponerad helhet. Varje dag väljer vår sommelier ut viner som passar kvällens middagsmeny.