Press

Sofia af Geijerstam (Foto: M. Aronson)Presskontakt: Sofia af Geijerstam
Informations- och kommunikationschef  

Tel: + 46 8 592 589 24
Mobil: +46 73 593 55 68

sofia.af.geijerstam@sigtunastiftelsen.se

 

 


Pressmeddelanden

 • 2017-10- 26

  Precarious Media Life – att vara människa i den digitala tidsåldern

  Öppet seminarium Sigtunastiftelsen måndag 30 oktober 10.30 – 12.00

  Digitala medier reser ständigt nya och nygamla existentiella frågor kring den sårbarhet som blivit en central del av erfarenheten av att vara människa i den digitala tidsåldern. Allt från Big data och ständig uppkoppling, digitala spår och automatisering till digitalt liv, digital död, förlorade och förevigade digitala minnen.

  Läs mer

 • 2017 – 09 -11

  Religion, politik, vetenskap – kan vad som helst vara sant?

  Öppet seminarium Sigtunastiftelsen torsdag 19 oktober 13.30 – 15.00

  Välkommen till ett öppet seminarium där fysikern Ulf Danielsson, prästen Sabina Koij, religionsfilosofen Mikael Stenmark och filosofen Åsa Wikforss samtalar om hur vi ska förhålla oss till begreppet sanning, om dialogen mellan religion och vetenskap i denna fråga, och hur vi kan bemöta det vi idag så ofta benämner som faktaresistens.

  Läs mer 

 • 2017-06-01

  Ny film av Maja Hagerman inför Sigtunastiftelsens hundraårsjubileum

  I år firar Sigtunastiftelsen sitt hundraårsjubileum. Sigtunastiftelsen tillkom i ett Sverige i stark förändring, i en tid av brinnande världskrig där behovet av en plats för dialog och samtal mellan oliktänkande var uppenbar. I dag, hundra år senare, skildras Sigtunastiftelsen genom Maja Hagerman och Claes Gabrielssons film Sigtunastiftelsen – det är det mänskliga mötet som räknas.

  Se klipp

  Läs mer 

 • 2017-05-29

  Hundra år av gränsöverskridande möten – ny jubileumsbok om Sigtunastiftelsen
  I år firar Sigtunastiftelsen sitt hundraårsjubileum. Stiftelsen tillkom i ett Sverige i stark förändring, i en tid av brinnande världskrig där behovet av en plats för dialog och samtal mellan oliktänkande var uppenbar. idag hundra år senare, skildras Sigtunastiftelsens väg i den nya boken Sigtunastiftelsen från ett århundrade till ett annat.

  Läs mer

 • 2017-05-24

  Sigtunastiftelsen 100 år – vilka förutsättningar har dialogen idag?

  Öppet jubileumsprogram fredag 9 juni 18.00

  I år firar Sigtunastiftelsen sitt hundraårsjubileum. Sigtunastiftelsen tillkom i ett Sverige i stark förändring där behovet av en plats för dialog mellan oliktänkande var uppenbar. Idag, hundra år senare lyfts frågan om dialogens förutsättningar i ett öppet samtal på Sigtunastiftelsen.  Medverkande: Björn Wiman, Lisa Irenius, Helle Klein, Dilsa Demirbag Sten, Anders Wijkman och duon Lisas.

  Läs mer

 • 2017-04-21
  Kan socialt entreprenörskap förändra världen?
  Socialt entreprenörskap diskuteras alltmer som en del av lösningen på vår tids stora globala problem. Men vad är socialt entreprenörskap? Onsdagen den 26 april anordnar Sigtunastiftelsen i samverkan med SE Forum och Cemus ett öppet seminarium där åtta entreprenörer från Botswana; Pakistan, Nigeria, Kenya, Guatemala och Uganda berättar om hur de genom sina sociala företag vill medverka
  till skapande av en bättre värld.

  Läs mer

 • 2017 – 04 – 20

  Bokkiosken säsongsöppnar inför världsbokdagen

  Inför världsbokdagen den 23 april säsongsöppnar bokkiosken – Sveriges i särklass minsta bibliotek. Bokkiosken är ett samverkansprojekt mellan Destination Sigtuna, Sigtunastiftelsen och Sigtuna kommun.

  Läs mer 

 • 2017 – 04 -13

  Kan naturen ha rättigheter?

  Earth Rights Conference lockar deltagare från 5 kontinenter till Sigtunastiftelsen 21 – 22 april.

  Läs mer 

 • 2017 04 10
  Vox Pacis – Fredens Röst tilldelas Abrahams Barns Pris 2017
  Abrahams Barns Pris 2017 tilldelas Vox Pacis – Fredens Röst för dess oförtröttliga strävan att genom interkulturella musikaliska och konstnärliga uttrycksformer verka för fred och mänskliga rättigheter både nationellt och internationellt.

  Läs mer 

 • 2017 – 02 -04

  Sigtunastiftelsens författarstipendiater 2017

  Sigtunastiftelsen har sedan 1937 delat ut författarstipendier. Stipendiet innebär fyra veckors fri vistelse på Sigtunastiftelsen och under de år som stipendiet utdelats har många av 1900-talets stora författare vistats på Sigtunastiftelsen. I år går Sigtunastiftelsens författarstipendier till Alva Dahl, Maxim Grigoriev; Mats Söderlund och Sara Villius.
  Läs mer

 • 2016-11-07

  Tomas Sjödin tilldelas Bibelpriset

  Svenska Bibelsällskapets Bibelpris 2016 går till författaren, krönikören, föreläsaren och pastorn Tomas Sjödin.

  Prismotiveringen lyder: ”Med de bibliska berättelserna kring frågorna om sorg, saknad, kärlek och förlåtelse som självklar utgångspunkt har Tomas Sjödin genom sina böcker, föreläsningar och medverkan i radio och TV gett unika bidrag och fördjupat samtalet om tro och liv i det offentliga rummet.”

  Läs mer 

 • 2016-07-18

  Sigtuna välkomnar ny fristadsförfattare

  Iman Al-Ghafari från Syrien är Sigtunas nya fristadförfattare. Hon anlände i början av juli och Sigtuna kommun har i och med detta mottagit sin andra fristadsförfattare. Iman Al- Ghafari är doktor i engelsk litteratur och författare med ett starkt engagemang i genderfrågor och människors rätt till samkönade relationer, ett engagemang som tvingat henne att lämna sitt hemland.

  Läs mer