Kulturhelg 6 – 7 december

Börja helgen på Sigtunastiftelsen! Vi inleder med middag och konsert fredag kväll, fortsätter med författarmöte lördag förmiddag och avslutar med vernissage och Afternoon tea.

Fredag kväll gästas vi av jazzsångerska Sofia Fellin som sjunger fram den amerikanske sångbokens tidlösa klassiker tillsammans med pianisten Fredrik Hermansson och basisten Martin Höper. På lördagen möter du författaren Anna-Karin Palm i ett samtal med Sigtunastiftelsens direktor Helle Klein. Under eftermiddagen är det vernissage och konstnärssamtal med Sanna Lidholm. Kulturhelgen avslutas med Afternoon tea.

I paketet ingår övernattning fredag – lördag, kulturprogram, julbord, frukost lunch och Afternoon Tea.

Boka tidigt rabatt 2 390 kr till och med 31 augusti.

Yogaweekend

Unna dig en paus i vardagen och hitta lugnet på en av Sveriges vackraste platser. Spendera en helg på Sigtunastiftelsen i historiska Sigtuna. Madeleine W Berglund, legitimerad och erfaren yogalärare, guidar dig i balansen mellan lugnande yoga, meditation och andningsövningar.

Sigtunastiftelsens kök har specialkomponerat rätter gjorda ekologiska och närproducerade råvaror för att ytterligare främja helhetsupplevelsen. Individuella kostbehov finns tillgängliga på begäran, vänligen informera oss i förväg.

Under vistelsen får du möjlighet att njuta av Sigtunastiftelsens labyrintiska byggna och du får även möjlighet att följa med på en historisk guidad visning. Du kan även passa på att koppla av i hotellets bastu eller promenera i den vackra omgivningen eller ta dig ner till Sigtuna Stad.

Alla är välkomna, nybörjare såväl som avancerade yogautövare. Grundläggande fysisk kondition är dock nödvändig för yoga-klasserna.

Gruppen kommer att vara lite, max 16 deltagare + instruktör.

I paketet ingår:

Ankomstkaffe med lättare tilltugg
1 Lunchbuffé
Historisk guidad visning
1 st Eftermiddagskaffe
1 st 3-rätters middag
Tillgång till bastu
1 övernattning
1 frukostbuffé
3 Yogaklasser, Vinyasa Core, Yin-Yoga, Morning Slow Flow
1 Meditation & Pranayama

 

Nytt nummer av Sigtunastiftelsen Magasin

Vårnumret av Sigtunastiftelsen Magasin har kommit. Om du inte har fått den direkt hem i din brevlåda är du varmt välkommen att hämta en tidning hos oss i vår reception. I vårens nummer kan du bland annat läsa mer om Sigtunas nya pilgrimsled – Sankta Annaleden. Du kan också läsa mer om Dag Hammarskjöld i en intervju med hans brorsbarnbarn, Caroline Hammarskjöld. Dag Hammarskjöld är ju verkligen på tapeten nu i vår med anledning av filmen ”Hammarskjöld” och vi har glädjen att visa en utställning med Dags egna fotografier senare i sommar. Vi önskar er god läsning och en händelserik vår här på Sigtunastiftelsen.

Vårens nummer kan även läsas digitalt som PDF

Kulturhelg 4 – 5 oktober

Välkommen till höstens första kulturhelg på Sigtunastiftelsen, en helg där du får njuta av musik, författarsamtal, härliga måltider och en rofylld atmosfär.

Kulturhelgen inleds med middag och konsert fredag kväll då vi gästas av Channa Riedel, Mattias Ståhl, Johan Graden, Fredrik Ljungqvist och Per-Ola Landin som ger en hommage till Georg Riedel. På lördagen möter du författaren Niklas Rådström i ett samtal med Sigtunastiftelsens direktor Helle Klein. Helgen avslutas med vernissage och konstnärssamtal med Ostwald Au-Yeung. Då medverkar även psalmsångare Anna Björklöf. 

I paketet ingår övernattning, kulturprogram, eftermiddagskaffe, trerättersmiddag, frukost, förmiddagskaffe och lunch.

Boka tidigt-rabatt 2390 kr för del i dubbelrum till och med 31 augusti!

 

Kulturhelg 15 – 16 november

Börja helgen på Sigtunastiftelsen! Vi inleder med trerätters middag fredag kväll följt av en konsert med Christina Gustafsson och Carl Bagges kvartett som framför Monica Zetterlunds ikoniska musik. Lördag förmiddag möter du författaren och debattören Per Wirtén, aktuell med boken Hopp: frihetens fiender. Lördagen avslutas med föredrag av Susanne Wigortz Yngvesson som berättar om psalmförfattare som vistats och slrivit psalmer på Sigtunastiftelsen. Programmet avslutas med psalm sing-along och afternoon tea.

I erbjudandet ingår övernattning fredag – lördag, kulturprogram, trerätters middag, frukos, lunch och Afternoon Tea.

Boka tidigt-rabatt fram till 31 augusti 2390 kr

 

 

 

 

 

Grillkväll torsdag 8 augusti

Varmt välkommen till grillkväll i Sigtunastiftelsens vackra Rosengård. Kött, fisk och grönsaker serveras direkt från grillen med hemlagade såser och fräscha sallader. Ät så mycket du orkar!

Välj mellan två sittningar; 18.00 eller 18.30.

Ordinarie pris: 545 kr
Bästa pris online: 495 kr
Barn 3 – 11 år 250 kr
Barn 0 – 2 år gratis

 

Grillkväll lördag 17 augusti

Varmt välkommen på grillkväll i Sigtunastiftelsens vackra Rosengård. Kött, fisk och grönsaker serveras direkt från grillen med hemlagade såser och fräscha sallader. Ät så mycket du orkar!

Ordinarie pris: 545 kr
Bästa pris online: 495 kr
Barn 0 – 2 år gratis, 3 – 11 år 250 kr Betalas på plats!

Vandra Ingegerdsleden och bo på Sigtunastiftelsen

Den 4 oktober uppmärksammas Sveriges första kvinnliga helgon Ingegerd i Sigtuna genom en vandring längs Ingegerdsleden mellan Roserberg och Sigtuna. I samband med detta erbjuder nu Sigtunastiftelsen boende och frukost till kommande pilgrimsvandrare under året. Som pilgrimsvandrare bor man i enkelrum i Sigtunastiftelsens Refugium där även meditationsrummet kryptan finns att tillgå. Dessutom finns möjligheten besöka Sigtunastiftelsens kapell och friluftskyrka. Förbokade grupper kommer även att erbjudas guidade visningar av Sigtunastiftelsen.

Boka pilgrimspaket

Mer om Ingegerdsleden
Ingegerdsleden är en 11 mil lång vandringsled som går mellan Storkyrkan i Stockholm, via Mariakyrkan i Sigtuna, till Domkyrkan i Uppsala. För den som inte har ambitionen att gå hela leden kan man enkelt ta sig till Rosersberg via SL och vandra etapp 4 mellan Rosersbergs slott och Sigtuna.
Den historiska kopplingen mellan Ingegerd och Sigtuna är att Ingegerd var dotter till Olof Skötkonung, den förste döpta kungen i Sveariket, och därmed sondotter till Sigtunas grundare Erik Segersäll. Troligen växte hon upp på kungsgården i Sigtuna. Hon blev av politiska skäl bortgift med storfursten Jaroslav i Novgorod som tillhörde den nordiska Rurikätten som hade makten i dåtidens ryska rike.

Hon var en inflytelserik fredsmäklare som mäklade fred mellan stridande bröder och tog namnet storfurstinnan Irina (”fred”) stor del i skapandet av det som blev det dåtida Ryssland med centrum i Kiev. Irina och Jaroslav fick 10 barn, varav flera blev furstar och drottningar och medlemmar i olika regerande furstehus i Europa.

Före sin död den 10 februari 1050, avlade hon klosterlöfte. Hon blev nunnan Anna som efter sin död helgonförklarades i den ryskortodoxa kyrkan som den heliga Anna av Novgorod, det första svenskfödda helgonet. Troligen ligger hon begravd i Kiev. Hon har två helgondagar i den ryska kalendern: 10 februari (hennes dödsdag) och 4 oktober.

Information om Ingegerdsleden och dess etapper

Hotell

Sigtunastiftelsen ligger i centrala Sigtuna stad med promenadavstånd till Mälaren och Stora gatans små kaféer och butiker. Den unika miljön för tankarna till Italien. Här finns ett lugn som sitter i väggarna!

Hotellet erbjuder 62 rum med 94 bäddar, var och ett inrett med personlig prägel.

Incheckning från 15:00 varje dag och utcheckning kl 09:00 på vardagar och 10:00 på helger. En stor hotellfrukost serveras varje morgon. 07:00-09:00 på vardagar och 07:30-10:00 på helger.

Restaurangens öppettider kan variera så vänligen kontakta oss för att boka bord innan du besöker vår restaurang för lunch eller middag.

Utöver de självklara bekvämligheterna finner du även något läsvärt på rummet. Bor du här flera dagar passa då på att också besöka vårt anrika bibliotek. Där finns ca 130 000 böcker. Flera av dem har skrivits här på Sigtunastiftelsen.

Mot en mindre städavgift välkomnar vi även hundar i några utvalda rum. I priset ingår lån av hundskål, handduk och hundpåsar.

Det finns möjlighet att basta på Sigtunastiftelsen. Bastun bokas i receptionen mot en avgift.

Vi har gratis parkering och wifi till våra gäster.
Det finns möjlighet att ladda din elbil på Sigtunastiftelsen.

Avståndet till Arlanda är cirka 20 minuter med Taxi.

Boka direkt online eller kontakta vår bokning.
08 592 589 00
info@sigtunastiftelsen.se 

Sigtunastiftelsen är ett skyddat varumärke och får vid marknadsföring endast användas vid avtalad samverkan.