Påsk på Sigtunastiftelsen

Fira påsken hos oss i mötet med konsten musiken och teatern. Upplev stillheten och njut av den goda maten.
I våra påskerbjudanden ingår logi med helpension.

Helgens program

Skärtorsdag 28 mars
14.00 Påskfika
17.00 Middag
19.00 Påskoratorium Gud har inga andrahänder än våra
20.00 Ostbricka

Långfredag 29 mars
Frukostbuffé från 7.30
12.00 Lunch ( smörgåstårta)
14.00 – 16.00 Påskfika
14.00 Guidad visning av Sigtunastiftelsen
18.00 Trerätters middag à la 1929

Påskafton
Frukostbuffé från 7.30
12.30 Påskbuffé
16.00 Operakonsert med Christina Larsson Malmberg
18.00 Tvårätters middag

Påskdagen
Frukostbuffe från 7.30

Sanne Frostenssons utställning ”En kort tid” visas under hela helgen

Helgens erbjudanden

Påskpaket 3 nätter torsdag 28 – söndag 31 : Enkelrum:  7540 kr Del i dubbelrum; 6205 kr
Hela påskhelgen kulturprogram och samtliga måltider ingår.

Påskpaket 2 nätter torsdag 28  – lördag 30 : Enkelrum 4665 kr, Del i dubbelrum 3775 kr
Påskfika x 2, middag x 2, ostbricka,  frukostbuffé x 2,  biljetter till Påskoratoriet. 

Påskpaket 2 nätter fredag 29 – söndag 31 : Enkelrum: 5110 kr. Del i dubbelrum 4220 kr
Påskfika x 1, trerätters middag x 1, påskbuffé ( lunch)  x 1, tvårättersmiddag, frukostbuffé x 2, biljetter till operakonsert med Christina Larsson Malmberg och Nora Roll

Påskpaket 1 natt torsdag 28 – fredag 29 : Enkelrum 2330 kr. Del i dubbelrum 1785 kr
Påskfika, tvårätters middag, biljetter till Påskoratoriet och frukostbuffé

Påskpaket 1 natt fredag 29 – lördag 30 : Enkelrum 2435 kr. Del i dubbelrum 1990 kr
Påskfika, trerätters middag, visning av Sigtunastiftelsen, frukostbuffé

Påskpaket 1 natt lördag 30  – söndag 31 : Enkelrum 2875 kr. Del i dubbelrum 2439 kr
Påskbuffé ( lunch), tvårätters middag, frukostbuffe. Biljetter till operakonsert med Christina Larsson Malmberg och Nora Roll

Weekendpaket kulturhelg 26 – 27 april

Börja helgen på Sigtunastiftelsen! Vi inleder med middag och konsert på fredag kväll, fortsätter med författarmöte lördag förmiddag och avslutar dagen med vernissage, konstnärssamtal och Afternoon Tea.

Vi inleder helgen med en konsert med Lisa Nilsson & Mattias Torell. Under lördagens författarsamtal möter du Daniel Boyacioglu.  Helgen avslutas med vernissage och konstnärssamtal med Erik Jeor.

I kulturhelgspaketet ingår biljetter till helgens kulturprogram, trerätters middag, frukost, lunch och Afternoon Tea. 

Del i dubbel 2495kr. Boka tidigt-rabatt 2390 kr ( Gäller till och med 31/1)
Enkel 2745 kr. Boka tidigt-rabatt 2640 kr. ( Gäller till och med 31/1) 

BOKA HÄR

Konsert Lisa Nilsson & Mattias Torell
Fredag 26 april 20.00
Sångerskan Lisa Nilsson och gitarristen Mattias Torell bjuder på en intim afton med sväng! Duon har skrivit flera av Lisas låtar ihop och berättandet och spelglädjen står i centrum när de framträder tillsammans. De har spelat in skivor och turnerat i ett otal sammanhang sedan 1992. Dagsformen sätter agendan när låtlistan ska väljas. Det landar i en blandning av hits genom tiderna, personliga favoriter ur den svenska eller brasilianska visskatten, och en och annan smäktande evergreen, varvat med Lisas numera berömda mellansnack och monologer.

 

Författarmöte DanielBoyacioglu
Lördag 27 april 11.00

Daniel Boyacioglu är multiartist, både poet, estradör, skådespelare och dramatiker. Han har skrivit sju diktsamlingar, vunnit Poetry-slam SM två gånger och kom 2023 med sin nya diktsamling Daniels bok. Som estradör och skådespelare har han turnerat med Riksteatern och bl.a. spelat i I väntan på Godot på Dramaten. Han har också gjort radioteateruppsättningar, skrivit librettot till operan Triumf och tragedi för Kungliga Operan samt gjort sex musikalbum. Hans debut-CD, The very best, kan enklast beskrivas som en funkig poesiuppläsning. Här backas han upp av multimusikern Daniel Bingert och dennes jazziga hiphopgroove och har även samarbetat med jazzmusiker. Han sitter i Läsfrämjarinstitutets styrelse och fungerar ofta som inspiratör för barn och vuxna kring läsning och poesi. Daniel Boyacioglu har Cornelis Vreeswijk som en viktig förebild i sitt litterära arbete.

Vernissage & konstnärssamtal Erik Jeor
Lördag 27 april 14.00 – 16.00

Mötet med det heliga är återkommande i Erik Jeors konstnärskap. År 2021 utgavs albumet Aquae Profundum med tonsättningar av texter och böner som skrivits av kyrkofäder. Kan motiv ur den sakrala bildkonsten användas på liknande vis som kyrkofädernas texter, och bli till förlagor för samtida måleri? Det vill Erik Jeor utforska inför sin kommande utställning på Sigtunastiftelsen, med bilder av Jungfru Maria, Guds moder, som utgångspunkt.

Inspirationen till utställningen går tillbaka till då Erik Jeor bodde tillsammans med sin familj i Paris, bredvid kyrkan Eglise Saint-Gervais-Saint-Protais. Där samlas munkar och nunnor fem gånger om dagen för att be och sjunga tillsammans med stadens invånare. Med en nyfödd dotter i famnen gick Erik Jeor ofta dit och lyssnade, vandrade runt i katedralens ”kropp”: bålen, huvudet, armarna och benen. Det verkade som att dessa promenader ökade mottagligheten för att måla mer figurativt än vad han hade gjort tidigare. Denna rörelse mot det figurativa är något han undersöker vidare i sina bilder av Maria.

Erik Jeor (f. 1974) är konstnär och musiker verksam i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm samt Ecole Nationale Supérieur des Beaux-Arts i Paris. Erik Jeor har tidigare varit aktuell med utställningar på bland andra Saskia Neuman Gallery och Konstnärshuset i Stockholm, Galleri Benoni i Köpenhamn samt Galerie Ora Ora, Hong Kong. Hans verk finns representerade i en rad samlingar, däribland Moderna Museet, Malmö Konstmuseum samt Sveriges Allmänna Konstförening.

Weekendpaket kulturhelg 15 – 16 mars

Börja helgen på Sigtunastiftelsen! Vi inleder med middag och konsert på fredag kväll, fortsätter med författarmöte lördag förmiddag och avslutar dagen med vernissage, konstnärssamtal och Afternoon Tea.

Amanda Ginsburg och & Andy Fite inleder helgen med en jazzkonsert. Under lördagens författarsamtal möter du Ingrid Carlberg.  Helgen avslutas med att konstnärssamtal med Sanne Frostensson.

I kulturhelgspaketet ingår biljetter till helgens kulturprogram, trerätters middag, frukost, lunch och Afternoon Tea. 

Del i dubbel 2495kr. Boka tidigt-rabatt 2390 kr ( Gäller till och med 31/1)
Enkel 2745 kr. Boka tidigt-rabatt 2640 kr. ( Gäller till och med 31/1) 

BOKA HÄR

Konsert Andy & Mandy
Fredag 15 mars 20.00
En ung svensk stjärna och en jazzveteran från New York möts i en samling nya låtar. Tillsammans uttrycker de hopp, längtan, sympati, sensualitet, otålighet, kamp, bitter ånger och ljuv romans. Amanda Ginsburg började som Andy Fites elev för 13 år sedan. En dag hade elev blivit jämlike men de båda ville fortsätta musicera med varandra. Med åren har duon utvecklat ett sällsynt samspel som innehåller vild improvisation och en stor del humor. Andy Fite kom 1994 till Sverige från New York City. Han är en virtuos på såväl gitarr som sång och har skrivit både text och musik på över 850 låtar. Han har nu 57 egna album på Spotify, varav två med Amanda, ”The Nicest Thing in the World” som släpptes 2018. Deras andra album, ”Everybody Loves You” släpptes i maj 2023. De spelar denna kväll i kvartett med Magnus Peterson på bas och Sebastian Voegler på trummor, som gör musiken ännu fylligare och svängigare.  ”Duons intuitiva samspel bör betecknas som fenomenalt, kryddat av vilda improvisationer och muntra infall.” -Mats Hallberg för OJ-JAZZ

 

Författarmöte Ingrid Carlberg
Lördag 16 mars 11.00
Ingrid Carlberg är författare och journalist och sedan 2020 ledamot av Svenska Akademien. I hennes senast fackbok Marionetterna : En berättelse om världen som politisk teater (2023), följer hon spåren tillbaka till mellankrigstidens Berlin och Paris och den fascinerande berättelsen om pr-geniet Willi Münzenberg. På hemligt uppdrag av Lenin och Stalin styrde han en internationell propagandakoncern och etablerade den politiska marionetteater som nu har fått en renässans. Berättelsen ställer det som händer i världen idag i blixtbelysning. Vi lever i en tid då trollfabriker, falska nyheter och virala folkstormar har blivit vardag. Gränsen mellan lögn och sanning blir alltmer diffus och en obskyr propagandametod har växt till ett av de stora hoten mot vår demokrati. Ingrid Carlberg belönades 2012 med Augustpriset för sin biografi Det står ett rum här och väntar på dig om den svenske diplomaten Raoul Wallenberg. Hennes bok Nobel. Den gåtfulle Alfred, hans värld och hans pris, berättelsen om Alfred Nobels väg till priserna, publicerades 2019. Även den nominerades till Augustpriset och belönades med Axel Hirschs pris av Svenska Akademien. För boken Pillret 2008 tilldelades hon undersökande journalisters pris Guldspaden och nominerades till Augustpriset. Hon blev medicine hedersdoktor vid Uppsala universitet 2010.

Konstnärssamtal Sanne Frostensson
Lördag 16 mars vernissage 14.00 – 16.00 med konstnärssamtal 14.30

I utställningen En kort tid visar Sanne Frostensson oljemålningar som rör sig mellan det nonfigurativa och figurativa. Målningarna kan betraktas både som rester av genomlevda processer och potentiella kontaktytor med det heliga. Hjärtat i utställningen är det skeende som den kristna påsken handlar om – döende och liv. Utställningsperioden sträcker sig från stora fastan, genom påskhelgen och in i påsktiden vilket bidrar till att belysa olika aspekter av målningarna.

I och med uppståndelsen framträder Gud på ett nytt sätt i världen – fördold och uppenbar om vartannat. Att delta i påskens mysterium har därför att göra med ens seende och blick. Inom ramen för utställningen ges betraktaren möjlighet att öva sitt seende – såväl det inre som det yttre. Söndag 7 april bjuder Sanne Frostensson tillsammans med Vilma Luostarinen (Sigtunastiftelsen) dessutom in till en kontemplativ eftermiddag under titeln Att åskåda i Sigtunastiftelsens Refugium som en förlängning av utställningen: ty det är… inlevelsen och smaken av tingen inifrån, som mättar och tillfredsställer själen (Ignatius av Loyola).

Sanne Frostensson (f. 1988) är verksam som konstnär och retreatledare i Bergen, Norge. Hon har en masterexamen i fri konst från universitetet i Bergen (2021) och en kandidatexamen med teologi som huvudområde från Newmaninstitutet i Uppsala (2019). Med projektet Stilla har hon de senaste åren haft en veckolig praktik av tystnad i en konstnärlig kontext. Att utforska närheten mellan andliga och konstnärliga praktiker på detta sätt är en röd tråd i hennes arbete.

 

Weekendpaket kulturhelg 1-2 mars – Tema: Mannen

Börja helgen på Sigtunastiftelsen! Vi inleder med middag och konsert på fredag kväll, fortsätter med författarmöte lördag förmiddag och avslutar dagen med vernissage, konstnärssamtal och Afternoon Tea.

Temat denna helg är Mannen, något som präglar hela helgens kulturprogram. Chapter 2, Nils Landgren och Johan Norberg inleder helgen med en jazzkonsert. Under lördagens författarmöte återkommer Johan Norberg i ett samtal med Joachim Berner. Helgen avslutas med att konstnären Maria Friberg visar fotografier från utställningen Nästan Där, följt av ett panelsamtal tillsammans med Gunnar Ardelius.

I kulturhelgspaketet ingår biljetter till helgens kulturprogram, trerätters middag, frukost, lunch och Afternoon Tea. 

Del i dubbel 2495kr. Boka tidigt-rabatt 2390 kr ( Gäller till och med 31/1)
Enkel 2745 kr. Boka tidigt-rabatt 2640 kr. ( Gäller till och med 31/1) 

BOKA HÄR

Konsert Chapter 2

Fredag 20.00 1 mars 20.00
Nils Landgren och Johan Norberg har en fingertoppskänsla som gjort dem till två av Sveriges mest eftersökta musiker. Tillsammans är de duon som gör varje låt till sin egen. Var för sig har de lysande karriärer. Trombonisten och sångaren Nils Landgren är med grupperna Funk Unit och 4Wheel Drive en stadig gäst på Europas konserthus och jazzklubbar. Gitarristen och producenten
Johan Norberg har ett cv som rymmer så vitt skilda namn som Jonas Knutsson, Eva Dahlgren, Cornelis Vreeswijk, Monica Zetterlund, Sven-Bertil Taube och Svante Thuresson. Här möts de två i sin gränslösa kärlek till jazzen, soulen och popen.

Författarmöte Joachim Berner & Johan Norberg
Lördag 2 mars 11.00
Joachim Berner och Johan Norberg kommer från helt olika håll i livet, men har mötts i en strävan om att förstå vår tid, sin ålder och göra det bästa av det. I boken Alla dessa dagar som kom och gick skildrar de den tredje åldern. Tiden mellan 55 och 70 år, då man inte gammal, men inte heller ung. De stora projekten med familj och arbete är avklarade för de flesta, och livet övergår i en ny fas. Det kan vara dags att koppla nya grepp på gamla tankebanor. Vad ångrar vi, vad saknar vi och vad drömmer vi om? Hur sköter man en kärleksrelation och hur tar man hand om gammal och
ny vänskap? Med åren kommer också nya perspektiv på lycka, bekräftelsebehov, skilsmässor, andlighet och inte minst hälsan. Joachim Berner har under många år varit verksam i tidningsbranschen, bland annat som chefredaktör för DN och Expressen. Han är idag aktiv som företagare och författare. Johan Norberg har en bakgrund som gitarrist, kompositör och musikproducent. Han är numera skribent och redaktör inom förlagsvärlden.

Nästan Där – Konstnärssamtal Maria Friberg
Lördag 2 mars 14.00 – 14.45
Maria Friberg är en av våra mest hyllade konstnärer. Hon arbetar främst med fotografi och video och har i sitt konstnärskap utforskat makt, maskulinitet och människans relation till naturen. Maria Friberg är aktuell med utställningen Nästan Där på Thielska galleriet. Denna eftermiddag visar hon bilder från utställningen och delar sina tankar om vad hon vill förmedla.

Panelsamtal Maria Friberg & Gunnar Ardelius
Lördag 2 mars 15.00
Författaren Gunnar Ardelius är aktuell med boken Ingenmansland: Om män relationer och den stora tomheten. Han har debatterat manlighetens utmaningar och konstaterat att tiden är inne för mannens intima bekännelser i den svenska litteraturen. Du möter honom i ett samtal med konstnären Maria Friberg, aktuell med utställningen Nästan Där. Samtalet leds av Sigtunastiftelsens direktor Helle Klein.

 

Del i dubbel 2495kr. Boka tidigt-rabatt 2390 kr ( Gäller till och med 31/1) 
Enkel 2745 kr. Boka tidigt-rabatt 2640 kr. ( Gäller till och med 31/1) 

 

Andy & Mandy

En ung svensk stjärna och en jazzveteran från New York möts i en samling nya låtar. Tillsammans uttrycker de hopp, längtan, sympati, sensualitet, otålighet, kamp, bitter ånger och ljuv romans. Amanda Ginsburg började som Andy Fites elev för 13 år sedan. En dag hade elev blivit jämlike men de båda ville fortsätta musicera med varandra. Med åren har duon utvecklat ett sällsynt samspel som innehåller vild improvisation och en stor del humor. Andy Fite kom 1994 till Sverige från New York City. Han är en virtuos på såväl gitarr som sång och har skrivit både text och musik på över 850 låtar. Han har nu 57 egna album på Spotify, varav två med Amanda, ”The Nicest Thing in the World” som släpptes 2018. Deras andra album, ”Everybody Loves You” släpptes i maj 2023. De spelar denna kväll i kvartett med Magnus Peterson på bas och Sebastian Voegler på trummor, som gör musiken ännu fylligare och svängigare.  ”Duons intuitiva samspel bör betecknas som fenomenalt, kryddat av vilda improvisationer och muntra infall.” -Mats Hallberg för OJ-JAZZ

Konsert: 200 kr 
Konsert & middag: 695 kr ( Serveras 17.30 och förbokas i samband med biljettköp). 

Weekendpaket med övernattning och helpension fredag – lördag: Från 2390 kr

I paketet ingår konsertbiljetter och biljett till lördagens författarmöte med Ingrid Carlberg samt trerättersmiddag, frukost, lunch och afternoon tea.

Chapter 2 – Johan Norberg och Nils Landgren. Fullbokat!

Chapter 2 rör sig fritt mellan jazz, soul och pop. Allt tar Nils Landgren och Johan Norberg sig an med den fingertoppskänsla som gjort dem till två av Sveriges mest eftersökta musiker. Tillsammans är de grammisvinnande Chapter 2, duon som gör varje låt till sin egen. Var för sig har de lysande karriärer. Trombonisten och sångaren Nils Landgren är med grupperna Funk Unit och 4Wheel Drive en stadig gäst på Europas konserthus och jazzklubbar. Gitarristen och producenten Johan Norberg har ett cv som rymmer så vitt skilda namn som Jonas Knutsson, Eva Dahlgren, Cornelis Vreeswijk, Monica Zetterlund, Sven-Bertil Taube och Svante Thuresson. Här möts de två i sin gränslösa kärlek till jazzen, soulen och popen. För Chapter 2 är allt Musik, musik de sätter sin egen omisskännliga prägel på.

Konsert: 200 kr
Konsert & middag: 695 kr
(Middag förbokas i samband med köp av biljetter.) 

Weekendpaket med helpension 2390 kr
I paketet ingår middag, övernattning,  frukost, lunch Afternoon Tea samt biljetter till konsert med Chapter 2 och författarsamtal med Joachim Berner & Johan Norberg  och Maria Friberg & Gunnar Ardelius

 

Påskkonsert Christina Larsson Malmberg & Nora Roll

Christina Larsson Malmberg, sopran, och Nora Roll, Viola da gamba, gotisk harpa och slagverk, bjuder oss på ett varierat och spännande påskprogram som varvar musik av Hildegard av Bingen med instrumentala danser av Preatorius med koppling till påsk. Larsson Malmbergs grupp Operabyrån, ett samarbete med Stockholms Konserthus, har en förkärlek för att gräva fram musik skriven av kvinnor som glömts bort i musikhistorien. I Mystikens systrar väver Operabyrån samman musik med berättelser om medeltidens och barockens nunnor som innanför klostrens murar fann friheten att skapa. Många nunnor var banbrytande i sitt sätt att trotsa det övriga samhällets regler och normer. Vi får möta Kassia, som på 800-talet avstod från att bli drottning för att få gå i kloster och skriva poesi och musik. Och på denna konsert framförallt Hildegard från Bingen, som gavs som tionde till kyrkan vid åtta års ålder och världsberömd efter sin död för sin kreativa förnyelse av tonkonsten och teologin.

Entré 200 kr
I samband med konserten erbjuds en påskbuffé för 795 kr.
Påskbuffén förbokas som tillägg i samband med biljettköp
.

Påskoratoriet Gud har inga andra händer än våra

Påskoratoriet Gud har inga andra händer än våra sätter ljuset på vår tids utsatta med avstamp i Matteus 25: ”Jag var hungrig och ni gav mig att äta, jag var törstig och ni gav mig att dricka, jag var hemlös och ni tog hand om mig…” Påskoratoriet hade urpremiär i Gustav Vasa kyrka 2023 med manus av prästerna Sandra Signarsdotter och Johannes Svanerud och med musik av tonsättaren Emanuel Olsson.

– Vi ville inte göra ett vanligt påskspel. I stället har vi utgått ifrån hur omvärlden ser ut här och nu, säger Sandra Signarsdotter. Även om uppståndelsen är självklar för oss som rör oss i kyrkan, är det många som inte erfar den i sina liv. Den som lider är inte där, då måste vi ta ett steg tillbaka. Resultatet har blivit ett oratorium med nykomponerad musik av Emanuel Olsson, här framförd av fyra musiker, fyra sångare och två skådespelare som ger röst åt ett aktuellt livsöde.

Medverkande: Isa: Alica Tserkovnaja skådespelare, Aisha: Siri Fagerudd skådespelare, Jessica Bäcklund sopran, Christiane Höjlund alt, Love Tronner tenor, Ove Pettersson bas. Stråkkvartett under ledning av Conny Lindgren, violin, som bland annat spelar i Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmonikerna. Dirigent Emanuel Olsson, musiker och musikproducent. Scenografi: Tor Svae, konstnär och scenograf. Ljus och regiassistent: Dag Werle, skådespelare, koreograf och regissör. Regi: Ensemblen.

I samband med konserten erbjuds en tvårätters middag eller ostbricka.  Måltiderna förbokas som tillägg i samband med biljettköp.

Endast konsert 19.00 – Gratis inträde 
Konsert och tvårätters middag 490 kr. Serveras före konserten 16.45
Konsert & ostbricka 195 kr. Serveras efter middagen 20.00

Hommage – sakral konsert i kapellet

Konserten är en hommage till kyrkomusikern Leif Johansson, som dog för ett år sedan, med hans musik, psalmer och psalmintroduktioner samt arrangemang av bland annat koraler av Bach och Bäck. Leif Johansson hade en stor musikalisk bredd som organist, kompositör, arrangör och musikteoretiker. Hans arena kunde ha varit stor, men han valde med omsorg att medvetet tjäna Vallentuna församling med en rik kyrkomusik och med stark konstnärlig integritet. Hans lokala kyrkomusikaliska arbete och denna inställning är ovanlig och skapade omkring Leif en skara hängivna musiker och sångare – som tangerade och var viktig för det musikernätverk som indieskivbolaget Compunctio har omkring sig med dess producent Andreas Runeson.
2019 gav Compunctio ut skivan Lent med trion Leif Johansson (orgel), Andreas Runeson (gitarr) och sångerskan Ellen Vingren med Bachkoraler ur Matteuspassionen med nya texter av Ylva Eggehorn. Saxofonisten Andreas W. Andersson utvecklade de sista åren, tillsammans med Leif, ett egensinnigt musikaliskt språk. Tillsammans med de stråkmusiker, bland annat från Hovkapellet, som Leif anlitade under många år i Vallentuna får vi ikväll höra dessa musiker från Compunctios nätverk i en unik specialkomponerad sakral konsert med musik och arrangemang av Leif Johansson.

Konsert 100 kr
Konsert & middag 595 kr  ( Förbokas som tillägg i samband med biljettköp.) 

Arrangeras i samverkan i samverkan med Kristen i akademien

Lisa Nilsson & Mattias Torell

Sångerskan Lisa Nilsson och gitarristen Mattias Torell bjuder på en intim afton med sväng! Duon har skrivit flera av Lisas låtar ihop och berättandet och spelglädjen står i centrum när de framträder tillsammans. De har spelat in skivor och turnerat i ett otal sammanhang sedan 1992. Dagsformen sätter agendan när låtlistan ska väljas. Det landar i en blandning av hits genom tiderna, personliga favoriter ur den svenska eller brasilianska visskatten, och en och annan smäktande evergreen, varvat med Lisas numera berömda mellansnack och monologer.

Entré: 200 kr
Konsert & middag: 695 kr ( Förbokas som tillägg i samband med biljettköp.) 

Weekendpaket från 2390 kr

I paketet ingår biljetter till Lisa Nilsson & biljetter till författarsamtal med Daniel Boyacioglu samt övernattning med helpension. Trerättersmiddag, frukost, lunch och afternoon tea.